ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διαιτητής δεν είχε VAR, είδε φάση σε κινητό και αποκλείστηκε από πρώην Αρχιδιαιτητή στην Ελλάδα

Διαιτητής δεν είχε VAR, είδε φάση σε κινητό και αποκλείστηκε από πρώην Αρχιδιαιτητή στην Ελλάδα
Print Screen

Χαμός έχει προκληθεί στην Αίγυπτο από την κίνηση του Μοχάμεντ Φαρούκ να δει φάση αγώνα που διηύθυνε σε κινητό τηλέφωνο, πριν ακυρώσει γκολ σε ματς της δεύτερης κατηγορίας.

Την περασμένη εβδομάδα έλαβε χώρα το παιχνίδι μεταξύ της Σουέζ με την Αλ Νασρ για το πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας στην Αίγυπτο. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, η Αλ Νασρ ισοφάρισε 2-2, ωστόσο, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για χέρι ποδοσφαιριστή των φιλοξενούμενων πριν το τέρμα.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μοχάμεντ Φαρούκ, ο οποίος δεν είχε τη δυνατότητα του VAR. Ωστόσο, αποφάσισε να συμβουλευτεί το κινητό τηλέφωνο ενός οπαδού, ο οποίος κατέγραψε την επίμαχη φάση σε βίντεο. Μάλιστα, η εξέταση του υλικού διήρκησε αρκετά λεπτά και τελικά ο ρέφερι αποφάσισε να το ακυρώσει.

Στην αναμέτρηση προστέθηκαν 15 λεπτά καθυστερήσεων, η Σουέζ πέτυχε κι άλλο τέρμα και κέρδισε 3-1. Όμως, ο Αιγύπτιος ρέφερι αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το γήπεδο υπό την προστασία της Αστυνομίας, καθώς οι άνθρωποι και οι ποδοσφαιριστές της Αλ Νασρ καταφέρθηκαν εναντίον του, ενώ τόνισαν πως θα κινηθούν νομικά σε βάρος του.

Τη Δευτέρα (21/03) η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αιγύπτου, ανακοίνωσε πως ο Βίτορ Περέιρα, πρώην Αρχιδιαιτητής της ΕΠΟ, που πλέον εργάζεται ως επικεφαλής της επιτροπής διαιτητών στην χώρα, αντικαθιστώντας τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος ήταν Αρχιδιαιτητής μετά τον Ίβηρα στην Ελληνική Ομοσπονδία, απέκλεισε όλη τη διαιτητική ομάδα του αγώνα για αόριστο χρονικό διάστημα.

Ο Βίτορ Περέιρα
Ο πρώην αρχιδιαιτητής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ, Βίτορ ΠερέιραEurokinissi

«Η επιτροπή αποφάσισε να διερευνήσει το περιστατικό όταν ο Μοχάμεντ Φαρούκ, ο διαιτητής του αγώνα, χρησιμοποίησε ένα κινητό τηλέφωνο για να ελέγξει μία από τις φάσεις του αγώνα», πρόσθεσε μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία της Αιγύπτου.