ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική Ελλάδας: Έφτασε στην Πορτογαλία για την πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2024

Ελλάδα Euro 2024
Intime News

Εθνική Ελλάδας: Στο Φάρο της Πορτογαλίας προσγειώθηκε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο θα αντιμετωπίσει το Γιβραλτάρ, για την 1η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024.

Το ταξίδι της Εθνικής για την επιστροφή της σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης ξεκινά την Παρασκευή (24/3).

Η αρχή γίνεται από το «Αλγκάρβε», εκεί όπου η Ελλάδα έχει γνωρίσει την πιο «γλυκιά» ήττα στην ιστορία της, το 1-2 από τη Ρωσία στη φάση των ομίλων του Euro 2004.

Η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει το Γιβραλτάρ, το οποίο συμπληρώνει τον Νοέμβριο, μόλις 10 χρόνια επίσημης παρουσίας στο ποδόσφαιρο. Ο Γουστάβο Πογιέτ, μια μέρα πριν κλείσει έναν χρόνο από το ντεμπούτο του με την Εθνική, θα επιδιώξει να φτάσει στην έβδομη νίκη του σε 11 παιχνίδια. Στα αξιοσημείωτα αποτελεί, φυσικά, κι η επιστροφή του Κώστα Φορτούνη, δύο χρόνια μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.

Η ώρα και το κανάλι

Η αναμέτρηση Γιβραλτάρ – Ελλάδα είναι προγραμματισμένη για το βράδυ της Παρασκευής (24/3). Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσει στις 21:45 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση, τόσο από το Novasports Prime, όσο κι από τον Alpha, ενώ μπορείτε να ενημερωθείτε για την εξέλιξη της, μέσα από το LIVE του Newsbomb.gr.

Τα προηγούμενα ματς με το Γιβραλτάρ

Με το Γιβραλτάρ βρεθήκαμε αντίπαλοι στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Μάλιστα και τότε είχαμε ξεκινήσει τον όμιλο με την ίδια ομάδα, πάλι στο Αλγκάρβε του Φάρο στην Πορτογαλία. Η Ελλάδα σημείωσε δύο εύκολες νίκες, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ σε κάθε ένα από τα παιχνίδια.

06.09.2016, Γήπεδο Αλγκάρβε Φάρο
Διαιτητής: Γιάκομπ Κέλετ (Δανία), Θεατές: 460
Γιβραλτάρ - Ελλάδα 1-4
(26' Γουόκερ - 10' Μήτρογλου, 43' αυτογκόλ Γουάιζμαν, 44' σουτ Φορτούνης, 45' σουτ Τοροσίδης)
Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Μανιάτης (71' Τζιόλης), Τζαβέλλας, Μανωλάς, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μάνταλος (62' Γιαννιώτας), Σάμαρης, Φορτούνης, Μήτρογλου (73' Βέλλιος), Μπακασέτας.

10.10.2017, Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Διαιτητής: Γκιόργκι Κρουασβίλι (Γεωργία), Θεατές: 12.739
Ελλάδα - Γιβραλτάρ 4-0
(32' Τοροσίδης, 61', 63' Μήτρογλου, 78' Γιαννιώτης)
Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης (68' Μανιάτης), Παπασταθόπουλος (68' Τζιόλης), Σταφυλίδης, Χριστοδουλόπουλος (74' Γιαννιώτας), Ζέκα, Ταχτσίδης, Μάνταλος, Φορτούνης, Μήτρογλου.

Ο διαιτητής

Ο 31 ετών Νορβηγός, Ρόχιτ Σάγκι έχει διαιτητεύσει το Σεπτέμβριο του 2021 την Εθνική Ελπίδων σε φιλικό στη Δανία, που είχε λήξει 1-1 (7' Ίσακσεν - 56' Ιωαννίδης). Και τρεις μήνες αργότερα τον αγώνα ΠΑΟΚ - Λίνκολν Ρεντ Ιμπς 2-0 για το Conference League. Είναι ο 10ος Νορβηγός που διαιτητεύει την εθνική Ελλάδας, με τον Ρούνε Πέντερσεν να το έχει κάνει τέσσερις φορές.

Το γήπεδο

Το Γιβραλτάρ χρησιμοποιεί ως έδρα το γήπεδο Αλγκάρβε στο Φάρο Λουλέ της Πορτογαλίας. Είναι χωρητικότητας 30.300 θέσεων.

Σχετικές ειδήσεις