ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προκριματικά Euro 2024: Στο στόχαστρο των χούλιγκαν το Ιταλία – Αγγλία | Απειλές κι εμετικά μηνύματα

Προκριματικά Euro 2024
AP Photo/Salvatore Laporta

Προκριματικά Euro 2024: Απειλητικά e-mail, εμετικά μηνύματα κι η Νάπολη βρίσκεται στο στόχαστρο των χούλιγκαν, πριν από το μεγάλο ματς, Ιταλία – Αγγλία.

Οι αστυνομικές αρχές στη γειτονική μας χώρα είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την αναμέτρηση του τρίτου ομίλου των προκριματικών.

Οι χούλιγκαν των δύο χωρών φροντίζουν να τους επιβεβαιώσουν λίγες ώρες πριν από τη σέντρα του… repeat του τελικού του Euro 2020.

Λίγες ημέρες μετά τα αίσχη που έλαβαν χώρα στη Νάπολη, πριν από το Νάπολι – Άιντραχτ Φρανκφούρτης για το Champions League, η ιταλική πόλη βρίσκεται ξανά στο μάτι του κυκλώνα των χούλιγκαν.

Περίπου 2.500 Άγγλοι φίλαθλοι θα ταξιδέψουν στην Ιταλία, με τον αρχηγό των οπαδών, Γκάρφορντ Μπεκ να αναφέρει ότι έχει δεχθεί απειλητικό email από τους ultras της Νάπολι. «Θα είμαστε εκεί, 60 άτομα για να σε πάρουμε», φέρεται να του έγραψαν.

Την ίδια ώρα, στα social media έχει κάνει την εμφάνιση του μια φωτογραφία με έναν Άγγλο οπαδό, ο οποίος κρατάει στα χέρια του μια σημαία της χώρας του, η οποία έχει ένα εμετικό μήνυμα πάνω της για τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Ο Ντιέγκο είναι στο κουτί (σ.σ. εννοεί φέρετρο)», θέλοντας με έναν απαράδεκτο τρόπο να πικάρει τους Ιταλούς οπαδούς, οι οποίοι τον έχουν επικηρύξει για 10.000 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις