ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Στην Τούμπα ορίζεται το πόσοι διεκδικούν τον τίτλο

Super League: Στην Τούμπα ορίζεται το πόσοι διεκδικούν τον τίτλο

Ντέρμπι «δικεφάλων» που καθορίζει τις συνθήκες διεξαγωγής των play offs στην Super League – Νίκη ΠΑΟΚ ισοδυναμεί με «χαμό» για την πρωτιά, νίκη ΑΕΚ μοιάζει να βγάζει εκτός τους Θεσσαλονικείς – Η ώρα και το κανάλι του αγώνα.

Το πιο καθοριστικό ΠΑΟΚ-ΑΕΚ των τελευταίων ετών, έφτασε. Μέχρι το επόμενο. Για την 2η αγωνιστική των Play Offs, οι «δικέφαλοι» έτοιμοι για την «μονομαχία» τους στην… καυτή Τούμπα. Εκεί όπου οι γηπεδούχοι θέλουν πάση θυσία νίκη για να διατηρηθούν σε εξαιρετικό επίπεδο δυναμικής προς την κορυφή. Την ώρα που η Ένωση αναζητεί τη δική της επιστροφή στις επιτυχίες, καθώς προέρχεται απ’ την ήττα με τον Ολυμπιακό και την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στην «OPAP Arena».

Το μεγαλύτερο ντέρμπι της συγκεκριμένης αγωνιστικής, ικανό να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τις συνθήκες και τους στόχους των δύο ομάδων. Η ΑΕΚ είναι στο -2 απ’ τον Παναθηναϊκό και στο +1 απ’ τον Ολυμπιακό. Αν νικήσει θα έχει «σβήσει» μια πολύ δύσκολη έδρα και αποκτά νέα δυναμική στην προσπάθειά της για κορυφή. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν αποκλείεται εκεί που ήταν στην κορυφή μία αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, να βρεθεί ξαφνικά στην 4η θέση!

Την ίδια ώρα, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο -3 από την Ένωση και στο -5 απ’ την κορυφή. Επικράτηση θα τον φέρει στην ισοβαθμία με την ΑΕΚ, έχοντας πετύχει δύο σπουδαία αποτελέσματα στα Play Offs (μετά και τη νίκη στο «Κλεάνθης Βικελίδης»). Κυρίως όμως θα διατηρήσει τους Θεσσαλονικείς για τα καλά στο κυνήγι της κορυφής. Σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας, η ομάδα του Λουτσέσκου θα χάσει πολύτιμο έδαφος και ίσως μετά αναγκαστεί να επικεντρωθεί περισσότερο στο καλύτερο πλασάρισμα και όχι στην κορυφή.

Επιπρόσθετα, το συγκεκριμένο ζευγάρι έχει και μπόλικη ψυχολογία στη μέση. Εκτός απροόπτου θα είναι οι δύο ομάδες που θα «μονομαχήσουν» και στον τελικό κυπέλλου. Οπότε θέλουν αμφότερες πέραν των βαθμών, να… πάρουν τον αέρα του αντιπάλου.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου έχει κανονικά στη διάθεσή του, τους Ίνγκασον και Κουλιεράκη. Αντίθετα δεν υπολογίζει στους Νάσμπεργκ, Κεντζιόρα, Κούρτιτς και Μπίσεσβαρ. Αποστολή δεν ανακοίνωσε, κάτι που θα κάνει σήμερα λίγες ώρες πριν το σπουδαίο ματς. Θυμίζουμε πως ο τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης δε θα είναι στον πάγκο, λόγω της αποβολής του στο ματς με τον Άρη.

Ο Ματίας Αλμέιδα απ’ την άλλη, πήρε μαζί του στη Θεσσαλονίκη τους Βίντα, Λιβάι Γκαρσία και Γκατσίνοβιτς. Την ώρα που ο Μουκουντί έμεινε στην Αθήνα, καθώς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε.

Σέντρα στο μεγάλο ματς της Τούμπας στις 19:30, με το παιχνίδι να μεταδίδεται τηλεοπτικά απ’ το Novasports Prime.