ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copa del Rey: Άντεξε στο Μπιλμπάο η Οσασούνα και πήγε τελικό!

Copa del Rey: Άντεξε στο Μπιλμπάο η Οσασούνα και πήγε τελικό!
Glomex

Copa del Rey: Την πρόκρισή της, για δεύτερη φορά στην ιστορία της, στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας πανηγύρισε η Οσασούνα μετά την ισοπαλία 1-1, στην παράταση, κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Οι Βάσκοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, θέλοντας να ανατρέχουν την ήττα τους 1-0 από το πρώτο ματς. Μάλιστα, το «συγκρότημα» του Ερνέστο Βαλβέρδε άνοιξε το σκορ 1-0 στο 33’ με τον Ινιάκι Γουίλιαμς. Με το τέρμα αυτό, η Αθλέτικ ισοφάρισε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και αναζήτησε ένα ακόμα για να πάρει προβάδισμα.

Ωστόσο, η Οσασούνα άντεξε στην τρομερή πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι, με αποτέλεσμα το ματς να οδηγηθεί στην παράταση. Εκεί, η ομάδα της Παμπλόνα μπόρεσε να βρει το πολυπόθητο τέρμα, στο 116’ με τον Πάμπλο Ιμπάνιεθ και προκρίθηκε στον τελικό.

Ο δεύτερος φιναλίστ του τελικού της 6ης Μαΐου που θα λάβει χώρα στο «Καρτούχα» της Σεβίλλης θα προκύψει το βράδυ της Τετάρτης (05/04) στον δεύτερο ημιτελικό της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, στο «Καμπ Νου», με τους «μπλαουγκράνα» να έχουν το προβάδισμα 1-0 από το πρώτο ματς.

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα των ημιτελικών του Copa del Rey:

Τρίτη 4 Απριλίου

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Οσασούνα 1-1 παρ. / 1-0 κ.α. (0-1)

Τετάρτη 5 Απριλίου

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 5/4 (1-0)