ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γκαλτιέ: «Μεγάλωσα για να σέβομαι τους άλλους»

Γκαλτιέ: «Μεγάλωσα για να σέβομαι τους άλλους»

Ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, Κριστόφ Γκαλτιέ, περιμένει δικαίωση για τις κατηγορίες πως όσο ήταν στη Νις αποφάσιζε με ρατσιστικά κριτήρια.

Η υπόθεση με τις κατηγορίες κατά του Κριστόφ Γκαλτιέ στη Γαλλία, πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης. Ο τεχνικός της Παρί Σεν Ζερμέν, κατηγορήθηκε από δημοσιεύματα πως όσο ήταν στη Νις αποφάσιζε για ζητήματα που αφορούσαν την ομάδα, σύμφωνα με ρατσιστικά κριτήρια. Μη θέλοντας παίκτες συγκεκριμένου χρώματος στο δέρμα και συγκεκριμένων θρησκειών.

Η εισαγγελία της Νίκαιας ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για «διακρίσεις λόγω καταγωγής και θρησκείας». Ο ίδιος ο Γκαλτιέ αρνήθηκε πως υπήρξε τέτοιο ζήτημα, έχοντας και τη στήριξη της Παρί Σεν Ζερμέν. Χαρακτηριστικά δήλωσε:

«Αποφάσισα να κινηθώ νομικά εναντίον όσων παραβίασαν την τιμή μου και δεν μπορώ παρά να είμαι ικανοποιημένος με την έναρξη έρευνας. Όπως πολλοί από εσάς, έμεινα έκπληκτος από τα σχόλια που μου αποδόθηκαν και τα οποία μεταδόθηκαν με ανεύθυνο τρόπο.

Μεγάλωσα με τη διαφορετικότητα, μεγάλωσα για να σέβομαι τους άλλους ανεξάρτητα από την καταγωγή, το χρώμα ή τη θρησκεία τους».