ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νάπολι: Ξέφρενο ολονύκτιο πάρτι τίτλου στην πόλη του Μαραντόνα - Ξεγύμνωσαν τους παίκτες (vids+pics)

Νάπολι: Ξέφρενο ολονύκτιο πάρτι τίτλου στην πόλη του Μαραντόνα - Ξεγύμνωσαν τους παίκτες (vids+pics)
AP Photos

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Serie A από τη Νάπολι μετά από 33 χρόνια έβγαλαν δεκάδες χιλιάδες κόσμου στους δρόμους να πανηγυρίζουν μέχρι πρωίας.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν αυτός που τους έμαθε πως τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Ήταν αυτός που τους είχε κάνει τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στον πλανήτη, όταν με τα μαγικά του στο χορτάρι την οδηγούσε σε κατακτήσεις τίτλων, εντός κι εκτός Ιταλίας.

33 χρόνια αργότερα οι δρόμοι της Νάπολη έζησαν ανάλογες στιγμές ενθουσιασμού και παραλογισμού. Έζησαν ένα ξέφρενο πάρτι μέχρι πρωίας. Με τον «Θεό» του ποδοσφαίρου να παρακολουθεί από ψηλά περήφανος.

Επειτα από 12.058 ημέρες, η Νάπολι τα κατάφερε. Μετά το 1-1 στην έδρα της Ουντινέζε, μπροστά σε 10.000 οπαδούς και χάρη στο ιστορικό γκολ του Βίκτορ Οσιμέν, οι «παρτενοπέι» κατέκτησαν το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Μετά το τελικό σφύριγμα το βράδυ της Πέμπτης (4/5), μέχρι και το πρωί της Παρασκευής η πόλη του Μαραντόνα γιόρταζε. Ασταμάτητα, ξέφρενα...

Η αρχή έγινε στο Ούντινε με τον κόσμο που είχε ταξιδέψει για να ζήσει από κοντά αυτές τις ιστορικές στιγμές να εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο και να... ξεγυμνώνει τους παίκτες θέλοντας ένα λάφυρο.

Κόσμος είχε συγκεντρωθεί από νωρίς και στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» για να γιορτάσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος, δημιουργώντας μια συγκλονιστική ατμόσφαιρα.

Οι φίλοι της Νάπολι έκαναν τη νύχτα - μέρα στον ιταλικό Νότο από βεγγαλικά μετά το τελικό σφύριγμα, δίνοντας το σύνθημα για ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Από την πλευρά τους, οι παίκτες το πανηγύρισαν σαν μικρά παιδιά στα αποδυτήρια. Εστησαν... πάρτι με τον σκόρερ του χρυσού γκολ Βίκτορ Οσιμέν να κάνει live μετάδοση στο Instagram, ενώ ο Κβίτσα Κβαρατσχέλια δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυα του.

Διαβάστε επίσης:

Serie A: Στο θρόνο η Νάπολι – Πρωταθλητές και μαθηματικά οι «παρτενοπέι»

Βελιγράδι: Συντετριμμένος ο Λούκα Ντόντσιτς - Καλύπτει τα έξοδα των κηδειών από το πρώτο μακελειό

Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τη μάχη του Ολυμπιακού στην Πόλη και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ματς

NBA: Υπερηχητικοί Ουόριορς, διέλυσαν τους Λέικερς και ισοφάρισαν 1-1 τη σειρά (video)

Μιλγουόκι Μπακς: Τέλος ο Μπουντενχόλζερ - αναζητά προπονητή η ομάδα του Αντετοκούνμπο