ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Συναγερμός στο «τριφύλλι» - Αίτημα αναβολής του ντέρμπι λόγω κορονοϊού

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Συναγερμός στο «τριφύλλι» - Αίτημα αναβολής του ντέρμπι λόγω κορονοϊού
Eurokinissi

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Αίτημα αναβολής του ντέρμπι της Κυριακής (07/05) κατέθεσε η «πράσινη» ΠΑΕ, λόγω έξαρσης του κορονοϊού.

«Συναγερμός» έχει σημάνει στον Παναθηναϊκό, λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής των play offs της Super League απέναντι στον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» απέστειλαν επίσημο αίτημα αναβολής της αγωνιστικής, καθώς τις τελευταίες ώρες έχει παρατηρηθεί έξαρση του κορονοϊού με τα κρούσματα να ανέρχονται στα 24.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο «συναγερμός» σήμανε την Παρασκευή (05/05) στο Αθλητικό Κέντρο του «τριφυλλιού», καθώς στον εργαστηριακό έλεγχο προέκυψαν περισσότερα από 20 κρούσματα, τα οποία στην πλειονότητά τους αφορούν ποδοσφαιριστές, που είναι είτε ασυμπτωματικοί, είτε με ήπια συμπτώματα.

Για τον λόγο αυτό, η ΠΑΕ κατέθεσε αίτημα αναβολής για αγωνιστικούς και ιατρικούς λόγους, αλλά και για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Μάλιστα, οι ιθύνοντες του συλλόγου κάνουν ενέργειες προκειμένου να υπάρξει απάντηση από τη Super League, άμεσα, ήτοι εντός της ημέρας και όχι την Κυριακή (07/05), όπου έχει ανακοινωθεί έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της Super League αναφέρεται:

«Ανακοινώνεται ότι αύριο Κυριακή, 7 Μαΐου 2023, στις 12:00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1/ Αναβολή αγώνων ή/και αγωνιστικών ημερών και τυχόν επανορισμός αυτών, αναφορικά με την 9η και 10η αγωνιστική των Stoiximan Super League Playoffs τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, σε συνέχεια του από 5/5/2023 έγγραφου αιτήματος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

2/ Διάφορα».

Οι πρώτες ενδείξεις μετά την ΑΕΚ και ο καθημερινός έλεγχος

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που έρχονται από το «στρατόπεδο» των «πράσινων», οι πρώτες ενδείξεις πιθανών κρουσμάτων είχαν αρχίσει να «φαίνονται» την περασμένη Τετάρτη (03/05), ανήμερα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ και τρεις ημέρες μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Μάλιστα, στο αθηναϊκό ντέρμπι, πολλοί ποδοσφαιριστές της Ένωσης αγωνίστηκαν καταπονημένοι, καθώς είχαν «χτυπηθεί» από ίωση, κάτι που υποστήριξε και στις δηλώσεις του ο Ματίας Αλμέιδα, αλλά ουδέποτε έγινε λόγος για ενδείξεις κορονοϊού.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός συνέχισε, όπως κάνει καθημερινά, τον μοριακό έλεγχο των ποδοσφαιριστών και του τεχνικού τιμ, καθώς στόχος είναι η ομάδα να έχει έγκαιρη εικόνα για κάθε πιθανό κρούσμα και να ενεργοποιηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Τρεις ημέρες μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ υπήρξαν οι πρώτες ενδείξεις, όμως, τα τεστ που υποβλήθηκαν οι παίκτες και το επιτελείο ήταν αρνητικά. Ακολούθησε το ματς με τον ΠΑΟΚ στο «Απ. Νικολαΐδης» την Τετάρτη (03/05). Την επόμενη ημέρα η ομάδα είχε ρεπό και την Παρασκευή (05/05) στον εργαστηριακό έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκαν περισσότερα από 20 κρούσματα.

Η επιστολή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στη Super League

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχε αποστείλει επίσημο αίτημα αναβολής στη Super League από την Παρασκευή (05/05) καθώς 14 ποδοσφαιριστές και 10 μέλη του τεχνικού επιτελείου έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό.

Αναλυτικά, στην επιστολή αναφέρεται:

«1. ΠΡΟΣ SUPER LEAGUE
2. ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ, κ. Ευάγγελο Μαρινάκη.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Δια της παρούσης αιτούμεθα όπως συγκαλέσετε άμεσα Δ.Σ. του Συνεταιρισμού με την διαδικασία του κατεπείγοντος προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την αναβολή του αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο οποίος είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Κυριακή 07.05.2023 στις 20:00, λόγω ανωτέρας βίας, σύμφωνα με την παρ. 5 και 6 του Άρθρου 11 του Κ.Α.Π., καθώς σήμερα έχουν ήδη βρεθεί θετικοί στον Covid-19 14 ποδοσφαιριστές μας και 10 λοιπά μέλη της ομάδας μας (μέλη προπονητικού επιτελείου, φυσιοθεραπευτές κλπ.). Σημειωτέον ο ως άνω αριθμός των θετικών κρουσμάτων στον ιό Covid-19 εντός της ομάδας αυξάνεται συνεχώς.

Με εκτίμηση,
Για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός».

Η επιστολή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός
Η επιστολή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός