ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Δεν ξανάγινε τέτοιο φινάλε - Η Λαμία έριξε τον Ιωνικό κατηγορία με τρομερή ανατροπή

Super League: Δεν ξανάγινε τέτοιο φινάλε - Η Λαμία έριξε τον Ιωνικό κατηγορία με τρομερή ανατροπή

Η Λαμία βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 στο ημίχρονο, αλλά με υπέροχα γκολ ισοφάρισε 2-2, κέρδισε την παραμονή στη Super League και καταδίκασε σε υποβιβασμό τον Ιωνικό. Τα αποτελέσματα και η τελική βαθμολογία των play outs

Δραματικό φινάλε στη μάχη της παραμονής στη Super League!

Ο Ιωνικός ήθελε μόνο νίκη κόντρα στη Λαμία και βρέθηκε να κρατάει την τύχη στα χέρια του, καθώς προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο της αναμέτρησης στη Νίκαια.

Ωστόσο, η Λαμία του Λεωνίδα Βόκολου έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα, ισοφάρισε σε 2-2 και ήταν αυτή που πανηγύρισε την παραμονή στην κατηγορία, καταδικάζοντας τους Νικαιώτες σε υποβιβασμό στη Super League 2, μετά τον Λεβαδειακό.

Στο 30' ο Ιωνικός άνοιξε το σκορ με απρόσμενο τρόπο. Μετά από κόρνερ ο βραχύσωμος Ελευθεριάδης βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής και με κεφαλιά έκανε το 1-0, μέσα σε πανδαιμόνιο στη Νίκαια.

Επτά λεπτά αργότερα ήρθε και το 2-0 από υπέροχο γκολ του Κάνιας, ο οποίος είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του μετά από προσπάθεια του Σάκιτς και με έναν «κεραυνό» έστειλε την μπάλα στο «γάμα»!

Η Λαμία, όμως, δεν παρέδωσε τα όπλα. Στο 54' ο Νούνιες βρέθηκε μέσα στην περιοχή, υποδέχτηκε σωστά τη μπάλα, γύρισε και από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το πλασέ για να νικήσει τον Χουτεσιώτη και να μειώσει σε 2-1.

Για να έρθει η απόλυτη ανατροπή στο 73' με πανέμορφο γκολ από τον Τόσιτς, ο οποίος σκόραρε με απίθανη απευθείας εκτέλεση φάουλ!

Μοιρασιά στην Τρίπολη

Αστέρας Τρίπολης και Λεβαδειακός έμειναν στο 1-1 στο τελευταίο τους ματς για την αγωνιστική περίοδο 2022/2023, με τους Αρκάδες να τερματίζουν στην 10η θέση της γενικής κατάταξης, ενώ οι Περιστεριώτες από την πλευρά τους στην 8η.

Αν και στο ξεκίνημα του αγώνα οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους, ο Ατρόμητος ήταν η ομάδα που έχασε την πρώτη κλασική ευκαιρία στο 32΄ με την προβολή του Τζαβίδα να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η ομάδα του Γιάννη Δουβίκα ήταν αυτή που «πήρε κεφάλι» στο σκορ, στο 42ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο νεαρός Κωστέας με κεφαλιά νίκησε τον Γιαννιώτη κι «έγραψε» το 1-0, στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία των «Αρκάδων» στο παιχνίδι.

Με γρήγορο γκολ για λογαριασμό του Ατρόμητου ξεκίνησε το β΄ ημίχρονο. Ο Κουέν ήταν ο σκόρερ της ισοφάρισης στο 54΄, με την φάση να ελέγχεται και από το VAR χωρίς να υπάρχει αλλαγή στην αρχική απόφαση του διαιτητή, Ζαμπαλά, να δείξει σέντρα.

Γκολ και θέαμα στη Λιβαδειά

Με την 6η ισοπαλία σε 7 ματς (και μία νίκη) των play out ολοκλήρωσε το εφετινό πρωτάθλημα ο Λεβαδειακός, ο οποίος είχε «αποχαιρετίσει» την Super League από την προηγούμενη αγωνιστική. Οι Βοιωτοί αναδείχθηκαν ισόπαλοι με το χορταστικό 3-3 με τον ΠΑΣ Γιάννινα και παρότι δεν ηττήθηκαν στο μίνι πρωτάθλημα των 7 αγωνιστικών εντούτοις η νέα σεζόν θα τους βρει στη Super League 2. Ο ΠΑΣ με το βαθμό που απέσπασε τερμάτισε στην 9η θέση της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 28΄ με το σουτ του Γιαννιώτα μέσα από την περιοχή, μετά την αδυναμία των αμυντικών του ΠΑΣ ν΄ απομακρύνουν τη μπάλα. Η αντίδραση, όμως, των Ηπειρωτών υπήρξε άμεση και στο 34΄ έφεραν το ματς στα ίσια με την κεφαλιά του Κόντε, μετά την πάσα του Ροσέρο.

Οι φιλοξενούμενοι, τέσσερα λεπτά μετά το γκολ της ισοφάρισης έφτασαν στην ολική ανατροπή του σκηνικού. Μετά το σουτ του Κόντε η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά της από πολύ κοντά, ο δημιουργός του πρώτου τέρματος, Ροσέρο, την έστειλε στα δίχτυα για να βάλει μπροστά στο σκορ τον ΠΑΣ με 2-1.

Όμως, οι Βοιωτοί είχαν την απάντηση πριν τελειώσει το πρώτο μέρος. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων κι αφού μετά το σουτ του Χάμοντ η μπάλα βρήκε το δοκάρι, ο Τσάπρας πήρε το "ριμπάουντ" κι έστειλε τις δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια (2-2).

Το παιχνίδι συνέχισε να παίζετε πάνω κάτω και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Λεβαδειακό να παίρνει ξανά... κεφάλι στο σκορ με το απευθείας φάουλ του Βρακά στο 78ο λεπτό. Δύο λεπτά μετά, όμως, ο ΠΑΣ βρήκε τον τρόπο και πάλι να ισοφαρίσει με τον Παμλίδη, με το 3-3 να μένει τελικά μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής των Play Out της Super League:

Παναιτωλικός-ΟΦΗ 0-2

Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 1-1

Ιωνικός-Λαμία 2-2

Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-3

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

7. ΟΦΗ 41

8. Ατρόμητος 38

9. ΠΑΣ Γιάννινα 34

10. Αστέρας Τρίπολης 31

11. Παναιτωλικός 30

12. Λαμία 29

-------------------------

13. Ιωνικός 27

14. Λεβαδειακός 26