ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βαριά «καμπάνα» στη Γιουβέντους: Τιμωρήθηκε με αφαίρεση 10 βαθμών - Η βαθμολογια της Serie A

Βαριά «καμπάνα» στη Γιουβέντους: Τιμωρήθηκε με αφαίρεση 10 βαθμών - Η βαθμολογια της Serie A

Γιουβέντους: Οι «μπιανκονέρι» τιμωρήθηκαν ξανά με αφαίρεση βαθμών για την υπόθεση των ψευδών λογιστικών στοιχείων.

Το ομοσπονδιακό Εφετείο έριξε βαριά «καμπάνα» στη Γιουβέντους, η οποία τιμωρήθηκε με αφαίρεση 10 βαθμών στη Serie A.

Ο εισαγγελέας, Τζιουζέπε Τσίνε είχε ζητήσει το πρωί της Δευτέρας (22/5) να επιβληθεί τιμωρία -11 βαθμών στη «Μεγάλη Κυρία», με την ποινή της να είναι τελικά ελάχιστα μικρότερη.

Μετά από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η ομάδα του Τορίνο υποχώρησε στην έβδομη θέση, ούσα στο -5 από την τέταρτη θέση. Αξίζει, βέβαια, να υπογραμμίσουμε ότι έχει ένα ματς λιγότερο αυτό που δίνει σε λίγα λεπτά με την Έμπολι.

Η Γιουβέντους κινδυνεύει πλέον σοβαρά να μείνει εκτός Champions League την ερχόμενη σεζόν, ενώ σε ανακοίνωση της γνωστοποίησε ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να προσφύγει στο Συμβούλιο Εγγυήσεων της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Αναλυτικά: «Η Γιουβέντους σημειώνει όσα αποφασίστηκαν πριν από λίγο από το Εφετείο της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και διατηρεί το δικαίωμα να διαβάσει τους λόγους για να αξιολογήσει μια πιθανή έφεση στο Συμβούλιο Εγγυήσεων της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Αυτό που διαπιστώθηκε από την πέμπτη δικαστική απόφαση για αυτό το θέμα, που ξεκίνησε πριν από περισσότερο από ένα χρόνο, προκαλεί μεγάλη πικρία στον σύλλογο και στα εκατομμύρια των υποστηρικτών του, οι οποίοι, ελλείψει σαφών κανόνων, βρίσκουν τους εαυτούς τους με την εφαρμογή κυρώσεων που φαίνεται να λαμβάνουν υπόψη την αρχή της αναλογικότητας. Αν και δεν αγνοείται η ανάγκη για ταχύτητα, την οποία η Γιουβέντους δεν απέφυγε ποτέ κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, τονίζεται ότι αυτά είναι γεγονότα που πρέπει να κριθούν ακόμη από τον φυσικό δικαστή».

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 36 αγώνες)

  1. Νάπολι 86 --ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ--
  2. Λάτσιο 68
  3. Ίντερ 66
  4. Μίλαν 64
  5. Αταλάντα 61
  6. Ρόμα 60
  7. Γιουβέντους 59 -35αγ.
  8. Μόντσα 52
  9. Μπολόνια 50
  10. Φιορεντίνα 50
  11. Τορίνο 50
  12. Ουντινέζε 46
  13. Σασουόλο 44
  14. Σαλερνιτάνα 39
  15. Έμπολι 39 -35αγ.
  16. Λέτσε 33
  17. Σπέτσια 31
  18. Βερόνα 30
  19. Κρεμονέζε 24 --Υποβιβάστηκε--
  20. Σαμπντόρια 18 --Υποβιβάστηκε--

*Η Γιουβέντους έχει τιμωρηθεί πρωτόδικα με αφαίρεση 10 βαθμών

Σχετικές ειδήσεις