ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0: Νταμπλ μετά από 45 χρόνια με ηρωική προσπάθεια!

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0: Νταμπλ μετά από 45 χρόνια με ηρωική προσπάθεια!

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας Novibet: Η ΑΕΚ, η οποία έπαιζε με δέκα παίκτες από το 6ο λεπτό, νίκησε 2-0 τον ΠΑΟΚ κι έκανε το τρίτο νταμπλ της ιστορίας της.

Οι «κιτρινόμαυροι» μετά το 1939 και το 1978 κατέκτησε το πρωτάθλημα και το κύπελλο την ίδια σεζόν, επιβεβαιώνοντας ότι ήταν η καλύτερη ομάδα την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Το τραγικό λάθος του Ρότα άλλαξε από πολύ νωρίς τις ισορροπίες, ωστόσο η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε βρίσκοντας γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα, με τον Αρόλντ Μουκουντί στο 26ο λεπτό.

Αυτός που έβαλε το κερασάκι στην πολύ γλυκιά φετινή σεζόν ήταν ο Πάολο Φερνάντες, ο οποίος σημείωσε ένα πανέμορφο τέρμα στις καθυστερήσεις.

Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσε έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα, έχασε ευκαιρίες κι είχε δοκάρι με τον Σάστρε στο 42ο λεπτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ έλεγξε τον ρυθμό, ο οποίος έπεσε αισθητά σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο και δεν επέτρεψε στον αντίπαλο της να δημιουργήσει ευκαιρίες. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί εκείνη του 77ου λεπτού, όπου ο Αουγκούστο από ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση πλάσαρε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Το άγχος άρχισε να κυριεύει τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου κι ο «μάγος» Φερνάντες σφράγισε το Κύπελλο για την ΑΕΚ, η οποία το κατέκτησε στο γήπεδο που το είχε χάσει τελευταία φορά το 2020. Επίσης, από το Πανθεσσαλικό ξεκίνησε και το αρνητικό σερί με τον ΠΑΟΚ σε τελικούς το 2017, το οποίο τερμάτισε η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

Ο Αργεντινός τεχνικός έγραψε ιστορία, καθώς κατάφερε στην πρώτη του σεζόν στην τεχνική ηγεσία της «Ένωσης» να κατακτήσει το νταμπλ, κάτι που δεν είχε κάνει ούτε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
Κίτρινες: Σιμάνσκι, Άμραμπατ - Σβαμπ, Αουγκούστο.
Κόκκινες: Ρότα (6').
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (60' Γιόνσον), Πινέδα (60' Σιντιμπέ), Ελίασον (82' Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (86' Φερνάντες), Τσούμπερ, Λιβάι (61' Άμραμπατ).
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (61' Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κουλιεράκης (85' Κεντζιόρα), Ράφα Σοάρες (61' Μπίσεσβαρ), Σβαμπ (77' Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (85' Τζίμας), Τάισον, Τόμας.

ΤΑ HIGHLIGHTS

Η ΑΠΟΝΟΜΗ

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ματίας Αλμέιδα (ΑΕΚ)

Ραζβάν Λουτσέσκου (ΠΑΟΚ)

Σχετικές ειδήσεις