ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η ιστορική πρώτη συνάντηση σε τελικό FA Cup | Ώρα, κανάλι

FA Cup Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Μάντσεστερ Σίτι
EPA/Adam Vaughan

Μάντσεστερ ΣίτιΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ κοντράρονται για πρώτη φορά στον τελικό του FA Cup, όπου κρίνονται περισσότερα από το τρόπαιο.

Ιστορική, όπως και να έχει, θα είναι η σημερινή (17:00) μονομαχία της Μάντσεστερ Σίτι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Wembley».

«Πολίτες» και «κόκκινοι διάβολοι» κοντράρονται για πρώτη φορά στον τελικό, στην ιστορία του αγγλικού κυπέλλου. Το αρχαιότερο ποδοσφαιρικό τουρνουά διανύει φέτος την 142η «έκδοση» του.

Η αντιπαλότητα και μόνο των δύο συλλόγων του Μάντσεστερ μεγαλώνει αυτόματα την επιθυμία για κατάκτηση του τροπαίου. Βέβαια, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ο τελικός κρίνει πολλά περισσότερα από τον τίτλο, καθώς η Σίτι διεκδικεί το τρεμπλ, έχοντας ήδη κατακτήσει την Premier League κι ενώ βρίσκεται στον τελικό του Champions League.

Σε περίπτωση που τα καταφέρει, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα θα γίνει μόλις η δεύτερη αγγλική που το πράττει. Ποια είναι η πρώτη; Μα φυσικά η Γιουνάιτεντ, η οποία το είχε καταφέρει το 1999, όταν στον πάγκο βρισκόταν ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Πέρα, από το να αποτρέψουν το τρεμπλ της συμπολίτισσας, οι «κόκκινοι διάβολοι» θέλουν να κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο μια σεζόν που κατέκτησαν το League Cup, τερμάτισαν στην τρίτη θέση κι είχαν μια μέτρια πορεία στο Europa League.

Η ώρα και το κανάλι του τελικού στο FA Cup

Ο τελικός του FA Cup, ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι προγραμματισμένος για το απόγευμα του Σαββάτου (3/6). Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσεις στις 17:00 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από το CosmoteSport1HD.

Σχετικές ειδήσεις