ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προκριματικά Euro 2024: Ο δρόμος για να βρεθεί στην τελική φάση η Ελλάδα

Εθνική ομάδα
Intime News

Προκριματικά Euro 2024: Η Εθνική αντιμετωπίζει την Ιρλανδία στο πρώτο της επίσημο ματς στην «OPAP Arena».

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλει μόνο τη νίκη για να ελπίζει ότι θα πάρει ένα από τα δύο εισιτήρια για την τελική φάση.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να μπει «σφήνα» στο δίδυμο Γαλλία – Ολλανδία, κάτι που σημαίνει ότι σε ματς όπως το αποψινό (16/6) δεν… χωρούν «στραβοπατήματα».

Η ώρα και το κανάλι

Η Ελλάδα θα υποδεχθεί την Ιρλανδία, στην «OPAP Arena», στις 16 Ιουνίου και τρεις μέρες αργότερα (βλ. 19/6) θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία στο Παρίσι. Αμφότεροι οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 21:45 και θα μεταδοθούν τηλεοπτικά τόσο από το Novasports Prime, όσο κι από τον Alpha, ενώ μπορείτε να ενημερωθείτε για την εξέλιξη τους, μέσα από το LIVE του Newsbomb.gr.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  1. Γαλλια 6 - 2 αγώνες
  2. ΕΛΛΑΔΑ 3 - 1 αγώνας
  3. Ολλανδία 3 - 2 αγώνες
  4. Γιβραλτάρ 0 - 2 αγώνες
  5. Ιρλανδία 0 - 1 αγώνας

Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, μέσω των προκριματικών, η «γαλανόλευκη» θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία μέσω των playoffs του Nations League. Με τα τωρινά δεδομένα το Path C, στο οποίο θα συμμετάσχει η Εθνική έχει ως εξής:

Οι αγώνες του Path C:

21 Μαρτίου 2024 (Ημιτελικοί)

  1. Ελλάδα - Τουρκία
  2. Γεωργία - Καζακστάν

26 Μαρτίου 2024 (Τελικός)

  • Νικητής 1 - Νικητής 2

Σε περίπτωση που μια ή περισσότερες ομάδες του Final Four προκριθεί μέσω των προκριματικών, οι επιλαχούσες για να αγωνιστούν στο Path C είναι οι (με σειρά προτεραιότητας): Λουξεμβούργο, Αζερμπαϊτζάν, Κόσοβο, Βουλγαρία, Νησιά Φερόε, Σκόπια, Σλοβακία, Βόρεια Ιρλανδία, Κύπρος, Λευκορωσία, Λιθουανία, Γιβραλτάρ.

Σχετικές ειδήσεις