ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τραμπζονσπόρ-ΑΕΚ: «Δαιμονισμένη» η Ένωση, έτοιμη για Champions League

Τραμπζονσπόρ-ΑΕΚ: «Δαιμονισμένη» η Ένωση, έτοιμη για Champions League

Νίκη στην Τραπεζούντα με 3-1 για την ΑΕΚ, έχοντας για σκόρερ Λιβάι, Ελίασον και Φαν Βέερτ, έχασαν πέναλτι Γκαρσία και Μπακασέτας.

Μπακασέτας και Κουρμπέλης ήταν στην ενδεκάδα της Τραμπζονσπόρ. Ο Σιώπης εκτός αποστολής. Η ομάδα της Τραπεζούντας φιλοξένησε την ΑΕΚ, η οποία πήγε με τις νέες τις φανέλες σε ένα σημαντικό τεστ ετοιμότητας. Και το πέρασε με άριστα, έχοντας για μοναδικό ψεγάδι τον τραυματισμό του Βίντα στην αρχή του ματς που ανησυχεί τους «κιτρινόμαυρους».

Η ομάδα του Αλμέιδα έδειξε για ακόμη μια φορά πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση, έχοντας τις ποδοσφαιρικές της αρχές κι αυτό φέρνει χαμόγελα ενόψει των πρώτων επίσημων υποχρεώσεων στα προκριματικά του Champions League.

Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 31ο λεπτό του ματς, όταν η μπάλα του στρώθηκε με δύσκολη γωνία σώματος, αλλά γύρισε εξαιρετικά και σούταρε μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Δέκα λεπτά μετά ήρθε και το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ, μετά από κόντρα της Ένωσης και τελικό αποδέκτη τον Ελίασον που με σουτ πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα έκανε το 0-2.

Η Τραμπζονσπόρ μείωσε στο 54’, όταν μετά από φάουλ του Μπακασέτα ο Μάξι Γκόμες που ήταν στη λίστα του Ολυμπιακού, πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 68’ ο Γκατσίνοβιτς κέρδισε πέναλτι απ’ τον Μπακασέτα, με τον Λιβάι Γκαρσία να αναλαμβάνει την εκτέλεση. Όμως ο Τσακίρ απέκρουσε, ενώ στην επαναφορά και πάλι ο επιθετικός της ΑΕΚ δεν κατάφερε να νικήσει τον Τούρκο τερματοφύλακα.

Τελικά το τρίτο γκολ της Ένωσης ήρθε στο 74’ με υποδειγματική αντεπίθεση και τελικό αποδέκτη και σκόρερ τον Φαν Βέερτ που έκανε το 1-3.

Στο 81’ οι Τούρκοι κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Μάνταλου. Ο Τάσος Μπακασέτας ανέλαβε την εκτέλεση, με τον Αθανασιάδη να τον σταματά κι έτσι η ΑΕΚ να φεύγει νικήτρια απ’ αυτό το φιλικό με 3-1.

Τράμπζονσπορ (Νέναντ Μπιέλιτσα): Ουγκουρτσάν, Ντένσβιλ, Μπένκοβιτς (74' Γιλμάζ), Λάρσεν, Ερέν (68' Μποσλούκ), Κουρμπέλης (80' Ντογκουτσάν), Μπακασέτας, Αμπντουλκαντίρ (68' Μπάρντι), Βίσκα (80' Τέκλιτς), Τρεζεγκέ, Μάξι Γκόμες (80' Ένις)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς (46' Αθανασιάδης), Χατζισαφί (73' Μοχαμάντι), Μουκουντί, Βίντα (9' Μήτογλου), Ρότα (46' Σιντιμπέ), Σιμάνσκι (46' Γαλανόπουλος), Γιόνσον (63' Μάνταλος), Πινέδα (46' Γκατσίνοβιτς, 79' Ζίνι), Ελίασον (46' Άμραμπατ), Τσούμπερ (63' Πισάρο), Λιβάι Γκαρσία (73' Φαν Βέερτ)