ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Κροατία για το Χάιντουκ-ΠΑΟΚ

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Κροατία για το Χάιντουκ-ΠΑΟΚ

Κόκκινος συναγερμός στο Σπλιτ ενόψει του αποψινού αγώνα της Χάιντουκ με τον ΠΑΟΚ για να αποφευχθούν φαινόμενα Νέας Φιλαδέλφειας.

Πρώτο θέμα συζήτησης στην Κροατία είναι όσα έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή. Όλα αυτά τη στιγμή που υπάρχουν δύο «μάχες» Ελληνικών και Κροατικών ομάδων. Πέρα απ’ τα ματς της Ντινάμο με την ΑΕΚ, υπάρχει και το ζευγάρι της Χάιντουκ με τον ΠΑΟΚ. Το βράδυ ο «δικέφαλος» φιλοξενείται στο Σπλιτ.

Από χθες τα μέτρα ασφαλείας στην πόλη της Κροατίας είναι παραπάνω από δρακόντεια. Για την είσοδο στη χώρα οι Έλληνες δημοσιογράφοι χρειάστηκε να αποδείξουν το λόγο παρουσίας τους, το που θα μείνουν, να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία τους με την πρεσβεία και την ομάδα της Χάιντουκ που είχε τις λεπτομέρειες λόγω της έκδοσης διαπιστεύσεων.

Αυξημένη είναι η προσοχή και σε κάθε σημείο ενδιαφέροντος στο Σπλιτ, με αστυνομικούς να βρίσκονται παντού και να επιθεωρούν κάθε μέρος όπου υπάρχει φόβος μήπως υπάρξει παρουσία φιλοξενούμενων οπαδών. Μάλιστα, όπως μετέφεραν οι Κροάτες έχουν εκπονήσει ειδικό σχέδιο ακόμη και για το ενδεχόμενο που Έλληνες οπαδοί κατορθώσουν παρά τα δρακόντεια μέτρα να βρεθούν στο Σπλιτ.

Ο φόβος για τους Κροάτες μεγαλώνει ακόμη περισσότερο, καθώς θεωρούν πως αν προσπαθήσουν Έλληνες να περάσουν στην χώρα τους για το ματς, θα είναι μαζί τους και Σέρβοι οπαδοί της Παρτιζάν με τους οποίοι είναι αδελφοποιημένοι οι φίλοι του ΠΑΟΚ.