ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χάιντουκ Σπλιτ-ΠΑΟΚ 0-0: Και τώρα όλα για όλα στην Τούμπα

Χάιντουκ Σπλιτ-ΠΑΟΚ 0-0: Και τώρα όλα για όλα στην Τούμπα

Έμεινε όρθιος στο «καυτό» Σπλιτ ο ΠΑΟΚ και με το 0-0 που παίρνει μαζί του στη Θεσσαλονίκη, μπορεί να τελειώσει τη δουλειά με νίκη στην Τούμπα και να στείλει την Χάιντουκ σπίτι της.

Δύσκολη έδρα, καλή αντίπαλος, αλλά ο ΠΑΟΚ δε… μάσησε. Ο «δικέφαλος» δε… λύγισε στο Σπλιτ, έμεινε όρθιος και έφυγε με τη λευκή ισοπαλία. Η οποία αφήνει τους λογαριασμούς ανοιχτούς για τη ρεβάνς στην Τούμπα, αλλά στο «σπίτι» της ομάδας της Θεσσαλονίκης, όλα θα είναι διαφορετικά.

Δύο δοκάρια είχαν οι γηπεδούχοι, δεν ήταν πολλές οι καλές στιγμές σε ένα ματς που είχε ένταση αλλά ο ρυθμός έδειχνε την εποχή στην οποία βρισκόμαστε. Τα δύο ημίχρονο άρχισαν… γκαζωμένα, όμως η ταχύτητα έπεφτε σχετικά γρήγορα.

Το ματς άρχισε με τη Χάιντουκ να έχει διάθεση να πιέσει και να το δείχνει απ’ το πρώτο κιόλας λεπτό, με επικίνδυνο γύρισμα που μπλόκαρε ο Κοτάρσκι. Ο ΠΑΟΚ μετά από κόρνερ είχε μια κεφαλιά του Κουλιεράκη που δεν ανησύχησε τους γηπεδούχους.

Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο έντονη, με την μεγάλη ευκαιρία να έρχεται στο 11’ για την ομάδα του Σπλιτ. Αλλά ο Μλάκαρ δεν κατάφερε να σκοράρει μετά από γύρισμα του Λιβάγια. Σα να μην έφτανε αυτό, δύο λεπτά μετά ο Σίνγκουρ με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ στο 14’ υπενθύμισε την παρουσία του, αλλά το σκαστό σουτ του Τσιγγάρα πέρασε άουτ. Με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου, ο Κωνσταντέλιας έκανε ωραία ενέργεια αλλά το γύρισμα του Νάρεϊ μπλόκαρε ο Λούτσιτς.

Μετά το τόσο έντονο ξεκίνημα στο ματς, ο ρυθμός έπεσε. Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο, η Χάιντουκ άφησε μέτρα και δοκίμαζε κυρίως με γεμίσματα, χωρίς ιδιαίτερη απειλή για τους Θεσσαλονικείς. Έτσι δίχως ιδιαίτερες συγκινήσεις στο τελευταίο ημίωρο του πρώτου μέρους, οδηγήθηκε το ματς στην ανάπαυλα χωρίς σκορ.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με σέντρα σουτ του Λιβάγια να καταλήγει στο δοκάρι. Η Χάιντουκ παραλίγο να απειλήσει ξανά από λάθος του Εκόνγκ, αλλά ο Κοτάρσκι δε νικήθηκε απ’ τον Μλάκαρ. Η ομάδα του Σπλιτ είχε ορμή και ο ΠΑΟΚ αναγκάστηκε να αρκεστεί σε πιο παθητικό ρόλο στην αρχή του δευτέρου μέρους.

Κάποια σουτ απ’ τον Οφόε ήταν οι τελικές των Κροατών με το ματς να κυλά προς το τελευταίο του τέταρτο. Παρά την υπεροχή που έδειχνε η Χάιντουκ, στην ουσία δεν ήταν απειλητική.

Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε κυρίως κίτρινες κι όχι ουσιαστικό ποδόσφαιρο. Στο 3ο λεπτό του έξτρα χρόνου ο Μουργκ πήγε να γίνει απειλητικός, αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε. Έτσι το ματς οδηγήθηκε στην ολοκλήρωσή του χωρίς γκολ και με τους… λογαριασμούς να ξεκαθαρίζουν στη Θεσσαλονίκη.

Διαιτητής: Μόρτεν Κροχ (Δανία)

Κίτρινες: Σιγκούρ - Τσιγγάρας, Τόμας, Σβαμπ, Μπάμπα.

ΧΑΪΝΤΟΥΚ ΣΠΛΙΤ (Ιβάν Λέκο): Λούτσιτς, Μουφί, Σάρλια, Φέρο (79' Ντιαλό), Μέλνιακ, Σιγκούρ, Κροβίνοβιτς, Σαχίτι (67' Ντόλτσεκ), Οτζίτζα-Οφόε (79' Καλίκ), Μλάκαρ, Λιβάγια.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κετζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Φιλίπε Σοάρες (72' Σβαμπ), Τσιγγάρας (79' Οζντόεφ), Νάρεϊ (61' Τάισον), Κωνσταντέλιας (79' Μουργκ), Α. Ζίβκοβιτς, Τόμας (61' Σαμάτα).