ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League, Ντινάμο Ζάγκρεμπ – ΑΕΚ 1-2: Αντρίκια νίκη για τον Μιχάλη

Champions League, Ντινάμο Ζάγκρεμπ – ΑΕΚ 1-2: Αντρίκια νίκη για τον Μιχάλη

Champions League: Η ΑΕΚ με παλικαρίσια εμφάνιση νίκησε με ανατροπή (2-1) την Ντινάμο μέσα στο Ζάγκρεμπ, για τον Μιχάλη και την ιστορία της.

Η οικογένεια της «Ένωσης» έζησε μια από τις πιο δύσκολες εβδομάδες της ιστορίας της κι ουσιαστικά αναγκάστηκε από την UEFA να παίξει στο Ζάγκρεμπ, μολονότι θρηνούσε για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα, όμως, απάντησαν με τον τρόπο που ξέρουν! Με μια ονειρική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο «πάτησαν» την Ντινάμο, μέσα στο «σπίτι» των χούλιγκαν και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στα playoffs του Champions League.

Καμία νίκη και κανένας ποδοσφαιρικός αγώνας δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο της οικογένειας του Μιχάλη, αλλά η ΑΕΚ έκανε στο Ζάγκρεμπ αυτό που επιτάσσει η ιστορίας της και τον έκανε να χαμογελάσει από εκεί ψηλά.

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν την απόδοση που θα ήθελαν στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς να υστερούν, πάντως, από τους γηπεδούχους. Η Ντινάμο βρήκε γκολ από στημένη φάση, καθώς άνοιξε το σκορ στο 39’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπουλάτ, ενώ στις καθυστερήσεις παραλίγο να σημειώσει και δεύτερο τέρμα με τον Μιχαϊλιτσένκο.

Μετά την ανάπαυλα οι παίκτες του Αλμέιδα πήραν την υπεροχή και βρήκαν γκολ, αξιοποιώντας την πίεση τους ψηλά. Ο Λιβάι Γκαρσία έδωσε στον Τσούμπερ κι εκείνος έκανε το 1-1 στο 59ο λεπτό. Μετά το τέρμα, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν κάπως να χαλαρώσουν, με αποτέλεσμα η ομάδα της Κροατίας να έχει δοκάρι με τον Εμρέλι στο 63’.

Από εκεί και πέρα, όμως, η ΑΕΚ κυριάρχησε και δημιουργούσε προϋποθέσεις για ένα δεύτερο τέρμα, το οποίο και βρήκε στο 90ο λεπτό. Σκόρερ ένα δικό της παιδί, ο Κώστας Γαλανόπουλος, ο οποίος σήκωσε ψηλά το μαύρο περιβραχιόνιο, δείχνοντας το στους Κροάτες κι αφιερώνοντας το τέρμα στον αδικοχαμένο Μιχάλη.

Οι «κιτρινόμαυροι» θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει και τρίτο τέρμα, χάνοντας τρεις σπουδαίες ευκαιρίες στις καθυστερήσεις με τον Άμραμπατ και τον Βίντα (σε δύο περιπτώσεις).

Γκολ: 39’ Μπούλατ / 56’ Τσούμπερ, 90’ Γαλανόπουλος
Διαιτητής: Ζοάο Πινέιρο (Πορτογαλία)
Κίτρινες: Ιβάνουσετς - Χατζισαφί, Μάνταλος
ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ (Ιγκόρ Μπίστσαν): Λιβάκοβιτς, Μοχαραμί, Ριστόφσκι, Σούταλο, Μιχαϊλιτσένκο, Λιούμιπισιτς, Μπούλατ (71΄ Σούσιτς), Μίσιτς (84΄ Κανέκο), Σπίκιτς (46΄ Εμρέλι), Ιβάνουσετς (71΄ Μπατούρινα), Πέτκοβιτς
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (83΄ Μάνταλος), Γιόνσον (67΄ Γαλανόπουλος), Πινέδα (84΄ Πιζάρο), Ελίασον, Τσούμπερ (84΄ Αραούχο), Γκαρσία

ΤΑ HIGHLIGHTS

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ματίας Αλμέιδα

Σχετικές ειδήσεις