ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βόλος-Λαμία 2-2: Καλύτεροι οι φιλοξενούμενοι, βαθμό στο τέλος οι γηπεδούχοι

Βόλος-Λαμία 2-2: Καλύτεροι οι φιλοξενούμενοι, βαθμό στο τέλος οι γηπεδούχοι

Συναρπαστικό πρώτο ματς για τη Super League με τέσσερα γκολ και ισοφάριση του Βόλου στις καθυστερήσεις του ματς – Κορυφαίος με γκολ και ασίστ ο Καρλίτος.

Εξαιρετικό ματς με συγκινήσεις στο Πανθεσσαλικό στάδιο, για την πρεμιέρα της Super League 2023-24. Ο Βόλος με τη Λαμία μοιράστηκαν από 1 βαθμό, με τους γηπεδούχους να χαμογελούν στο τέλος έτσι όπως ήρθε αυτό το 2-2. Καθώς οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν τη νίκη στα χέρια τους μέχρι το πρώτο λεπτό του έξτρα χρόνου.

Η Λαμία ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς. Είχε τις σημαντικότερες ευκαιρίες, πέτυχε δύο γκολ και τον καλύτερο παίκτη του αγώνα, τον Καρλίτος. Όμως ο Άλχο με ένα σουτ από μακριά στο 90+1’ έσωσε την ομάδα του ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Η Λαμία ήταν αυτή που άρχισε καλύτερα το ματς, Έχοντας διάθεση να πιέσει και να επιτεθεί, αναγκάζοντας το Βόλο να έχει πιο παθητικό ρόλο παρότι γηπεδούχος. Η ομάδα της Φθιώτιδας έκανε κάποιες ευκαιρίες, σε ματς που πέρασε το ημίωρο χωρίς την μεγάλη φάση.

Η γηπεδούχοι με τον Κόμπα είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, αναγκάζοντας τους φιλοξενούμενους να διώξουν σχεδόν πάνω στη γραμμή λίγο πριν το ημίχρονο (37’).

Η απάντηση της Λαμίας στις ευκαιρίες ήρθε με κόντρα στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Καρλίτος βρήκε τον Τσιλούλη κι αυτός από πλάγια θέση εντός περιοχής έστειλε την μπάλα στο δοκάρι! Τελικά το 0-0 ήταν αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε σαφώς πιο εντυπωσιακά. Ο Καρλίτος αρχικά έχασε διπλή ευκαιρία να σκοράρει. Τελικά λίγο αργότερα είχαμε πέναλτι για πάτημα στον Τσιλούλη. Ο Ισπανός ανέλαβε την εκτέλεση για το 0-1! Το πρώτο γκολ της σεζόν στην Super League στο 55ο λεπτό του ματς.

Ο Βόλος, όμως, «απάντησε» σχεδόν άμεσα. Στο 58’ μετά από κόρνερ, ο Σιέλης πήρε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Δύο λεπτά μετά, η Λαμία πήρε εκ νέου το προβάδισμα. Ο Καρλίτος που ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής έκανε τη σέντρα και ο Σλίβκα αμαρκάριστος από κοντά με κεφαλιά έκανε το 1-2 στο 60’.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν κι άλλη ευκαιρία για τρίτο τέρμα κι έδειχναν έτοιμοι να φύγουν με νίκη απ’ τη Μαγνησία. Όμως στις καθυστερήσεις, ο Άλχο είχε άλλη άποψη. Με εκπληκτικό σουτ απ’ τα 30 μέτρα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 2-2!

Με αυτό το συναρπαστικό τρόπο ολοκληρώθηκε το πρώτο ματς της σεζόν στην Super League. Η Λαμία καλύτερη, είχε «αγκαλιά» τη νίκη, αλλά στο τέλος ο Βόλος έσωσε το βαθμό της ισοπαλίας.

Διαιτητής: Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων)

Κιτρινες: Ντέλετιτς, Κρούζλιακ, Κόμπα - Τσιλούλης, Στάνκο, Καρλίτος

ΒΟΛΟΣ (Κωνσταντίνος Μπράτσος): Σιαμπάνης, Άλχο, Σιέλης, Κρούζλιακ, Λούνα (51΄ Κίτσος), Τσοκάνης (63΄ Μπαριέντος), Γκλάβτσιτς (74΄ Μωραϊτης), Τρουιγέ (52΄ Τάχατος), Κομπά, Ντέλετις, Μραζ

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Ναγκι, Νταβίντ Σιμόν, Τζανετόπουλος, Πάβλοβετς, Σαραμαντάς, Σλίβκα, Νούνιες (84΄ Τζανδάρης), Μαρτίνεθ (66΄ Λακε), Στάνκο, Τσιλούλης (84΄ Τόσιτς), Καρλίτος (75΄ Ακούνια)

Σε αναμετρήσεις της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

SUPER LEAGUE

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (18-20/8/2023)

Βόλος-Λαμία 2-2

ΠΑΣ Γιάννινα-Κηφισιά 19/8, 20:00

ΟΦΗ-Άρης 20/8, 19:30

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 20/8, 20:00

Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός 20/8, 22:00

ΑΕΚ-Παναιτωλικός ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ