ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League, Αντβέρπ - ΑΕΚ: Εγκώμια από Φαν Μπόμελ - «Θα αντιμετωπίσουμε δύσκολο αντίπαλο»

Champions League, Αντβέρπ - ΑΕΚ: Εγκώμια από Φαν Μπόμελ - «Θα αντιμετωπίσουμε δύσκολο αντίπαλο»
Intime

Champions League: Με τα καλύτερα λόγια για την ΑΕΚ αναφέρθηκε ο Μαρκ Φαν Μπόμελ, προπονητής της Αντβέρπ, πριν την πρώτη «μάχη» με την Ένωση στα play offs.

Το βράδυ της Τρίτης (22/08) η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τους Πρωταθλητές Βελγίου στην πρώτη αναμέτρηση για τα play offs της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, με φόντο τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League.

Το απόγευμα της Δευτέρας (21/08) ο Μαρκ Φαν Μπόμελ, προπονητής της Αντβέρπ, μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου και στάθηκε στην εμπειρία που έχει ο «Δικέφαλος» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

«Θα αντιμετωπίσουμε έναν δύσκολο αντίπαλο. Έχει εμπειρία στην Ευρώπη και είχαμε γνωρίσει την ήττα με 3-0 στην προετοιμασία. Δεν ήταν ακόμα έτοιμοι, ούτε εμείς ήμασταν τότε. Αλλά από την πλευρά μας θέλουμε να πετύχουμε την πρόκριση», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Και συνέχισε: «Όταν ξεκινάγαμε πέρυσι αυτό εδώ ήταν πολύ μακριά, δεν είχαμε καταφέρει να προκριθούμε στο Conference League. Τώρα το Europa League αποτελεί ένα δίχτυ ασφαλείας για μας, όμως δεν θέλουμε να το σκεφτόμαστε. Το να παίξουμε στο Champions League είναι κάτι που κανείς δεν περίμενε. Πόσο φανταστικό θα είναι κάτι τέτοιο;».

Σε ερώτηση για το αν είναι μειονέκτημα για την ομάδα του που δίνει το πρώτο ματς στην έδρα της, απάντησε: «Σύμφωνα με τη στατιστική δεν παίζει ρόλο. Αν και αυτά δεν λένε απολύτως τίποτα γι’ αυτό το παιχνίδι».

Παράλληλα, ο Ολλανδός κόουτς στάθηκε και στην απώλεια του Άβιλα, ο οποίος θα συνεχίσει στον Άγιαξ: «Σίγουρα ενοχλεί το γεγονός ότι πρέπει να προσαρμοστούμε σχετικά αργά, αλλά από την άλλη αυτό είναι το καλό σε σχέση με την περασμένη σεζόν, ότι δηλαδή είχαμε τη δυνατότητα να πουλήσουμε και τον Άβιλα και τον Πάτσο για καλά χρήματα. Δεν είμαστε ακόμα σε φάση να μπορούμε να πούμε όχι σε τέτοια ποσά. Αλλά δεν μας αγχώνει αυτό. Για το Βέλγιο αυτά τα ποσά είναι μεγάλα, στην Ευρώπη δίνονται ακόμα μεγαλύτερα. Σίγουρα θα μας λείψουν οι ικανότητες του Γκάστον».

Αλντερβάιρελντ: «Σεβόμαστε την ΑΕΚ»

Τους ποδοσφαιριστές της Αντβέρπ εκπροσώπησε ο Τόμπι Αλντερβάιρελντ. Ο αρχηγός των Βέλγων στάθηκε στην πρόκληση που έχει η ομάδα του με τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League, αλλά και το φαβορί στις «μάχες» με την Ένωση.

Συγκεκριμένα, ο έμπειρος στόπερ μίλησε για:

Την πρόκληση των ομίλων του Champions League: «Είναι κάτι για το οποίο έχουμε δουλέψει εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο. Όταν υπέγραψα εδώ πέρυσι ήθελα να καταφέρουμε να παίξουμε στο Champions League. Θέλουμε να περάσουμε στους ομίλους, αλλά σίγουρα θα είναι δύσκολο. Είναι λογικό να υπάρχει αρκετή πίεση. Δεν χρειάζεται να το πω εγώ στους συμπαίκτες μου. Όλοι γνωρίζουν ότι θα πρέπει να πιάσουν το top της απόδοσής τους για να νικήσουν».

Τη μεταγραφή του Άβιλα στον Άγιαξ: «Δεν καταλαβαίνω οποιονδήποτε φεύγει από εδώ (σ.σ. γέλια). Εντάξει, είναι ένα καλό βήμα για εκείνον. Είναι κατανοητό. Κακό για μας αν φύγει. Έχουμε ένα πλάνο ως ομάδα, αλλά οι παίκτες επίσης έχουν και το δικό τους πλάνο. Αυτό είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Για μένα είναι κάτι το ξεχωριστό να αγωνιστώ στο Champions League, στην πόλη μου με την οικογένειά μου δίπλα μου, ακόμα και αν είχα το πλεονέκτημα να ακούσω στην καριέρα μου αρκετές φορές τον ύμνο».

Την απώλεια βαθμών στο πρόσφατο 1-1 με τη Λέουβεν για το πρωτάθλημα: «Τόσο το αυριανό ματς όσο και αυτό της επόμενης εβδομάδας είναι ξεχωριστά. Είναι σαν ματς Κυπέλλου».

Το αν συγκρίνεται μια πιθανή πρόκριση της Αντβέρπ στους ομίλους του Champions League με τον τελικό στον οποίο είχε φτάσει με την Ατλέτικο Μαδρίτης: «Είναι δύσκολο να τα συγκρίνω. Προσωπικά θα τα έβαζα δίπλα δίπλα. Το ταξίδι που έχουμε κάνει με την Αντβέρπ σημαίνει πολλά για μένα».

Το ποια ομάδα είναι το φαβορί στο ζευγάρι: «Είναι δύσκολο να κάνουμε εκτιμήσεις. Θα κάνουμε τα πάντα για να προκριθούμε, πρώτα με το πλάνο μας και μετά με την υποστήριξη των οπαδών μας. Σεβόμαστε πολύ την ΑΕΚ, αλλά θέλουμε να πάμε στην Αθήνα με ένα καλό αποτέλεσμα».

Σχετικές ειδήσεις