ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, ΑΕΚ – Πανσερραϊκός 1-1: «Λιοντάρια» στην «OPAP Arena»

ΑΕΚ - Πανσερραϊκός Super League
Intime News

Super League: Ο Πανσερραϊκός εκμεταλλεύτηκε τις πολλές αλλαγές της ΑΕΚ, έμεινε όρθιος κι έφυγε με τον βαθμό (1-1) από την «OPAP Arena».

Η «Ένωση» παρουσιάστηκε, έχοντας το μυαλό της στην Αντβέρπ, ο Ματίας Αλμέιδα έκανε εκτεταμένο ροτείσον και δεν μπόρεσε να αποφύγει την «γκέλα» στην πρεμιέρα της στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η ομάδα των Σερρών προηγήθηκε μόλις στο 45ο δευτερόλεπτο κι έδειξε ένα αξιόμαχο πρόσωπο, ήταν άριστα στημένη, αλλά κυρίως έμεινε όρθια, λόγω του εκπληκτικού Αντριάν Χόβαν. Ο τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού έκανε μια τρομερή εμφάνιση και κράτησε την ομάδα του όρθια με τις επεμβάσεις του.

Η ΑΕΚ έχασε σε ακόμη ένα ματς πολλές ευκαιρίες, με αποκορύφωμα το πέναλτι του Φαν Βέερτ στο 63ο λεπτό, το οποίο απέκρουσε ο Χόβαν, ενώ στο 31’ ο Πισάρο σημάδεψε το δοκάρι. Ο Γκατσίνοβιτς γλίτωσε την ομάδα του από τη δεύτερη ήττα της ιστορίας της στο νέο της «σπίτι», με το γκολ που πέτυχε στο 78'.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Πανσερραϊκός αιφνιδίασε την ΑΕΚ κι αφού προειδοποίησε με τον Τόμας, άνοιξε το σκορ με τον Άλεξιτς στο 45ο δευτερόλεπτο του αγώνα. Ο Σέρβος επιθετικός, μετά τη σέντρα του Πηλέα, με κεφαλιά από την «καρδιά» της μεγάλης περιοχής, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα κυριάρχησαν, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να κρατήσουν το προβάδισμα. Από την άλλη, βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ήταν φανερές οι αδυναμίες της «κιτρινόμαυρης» άμυνας, αποτέλεσμα και του εκτεταμένου ροτέισον.

Η «Ένωση» έχασε αρκετές ευκαιρίες, κυρίως με τον Φαν Βέερτ, αλλά η μεγαλύτερη ήταν το δοκάρι του Πισάρο στο 31ο λεπτό. Γενικότερα, ο Χοβάν κι η άμυνα της ομάδας των Σερρών ανταποκρίθηκαν και διατήρησαν το προβάδισμα.

Μετά την ανάπαυλα η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοση της, αναζητώντας την ισοφάριση, αλλά ο Πανσερραϊκός παραλίγο να κάνει το 0-2, με την τρομερή έμπνευση του Άλεξιτς. Ο Σέρβος πήγε να κρεμάσει τον Αθανασιάδη από μακρινή απόσταση.

Η κορυφαία στιγμή των γηπεδούχων για να ισοφαρίσουν ήρθε στο 63ο λεπτό, όταν ο Πισάρο κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Φαν Βέερτ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χόβαν από την άσπρη βούλα. Αυτός που το έκανε ήταν ο Γκατσίνοβιτς, ο οποίος με ωραία ατομική ενέργεια ισοφάρισε σε 1-1 στο 78’.

Με την ώθηση που της έδωσε το γκολ, η ΑΕΚ έψαξε την ανατροπή, αλλά ο Χόβαν σταμάτησε σε δύο περιπτώσεις τον Γιόνσον και κράτησε την ομάδα του όρθια στην «OPAP Arena».

Γκολ: 78’ Γκατσίνοβιτς / 1’ Άλεξιτς
Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Γκατσίνοβιτς - Γκοτζαμανίδης, Ουεντραόγκο, Πεταυράκης, Θυμιάνης
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (72' Γκατσίνοβιτς), Μήτογλου, Χρυσόπουλος (46΄ Πινέδα), Μοχαμάντι, Γαλανόπουλος (71' Σιμάνσκι), Ελίασον (71' Αραούχο), Πισάρο, Γιόνσον, Μάνταλος (79' Ζίνι), Φαν Βέερτ
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Ντανκερλούι, Πεταυράκης, Γκοτζαμανίδης, Μπέργκστρομ, Στάικος (84' Στίνα), Ουεντραόγκο, Πηλέας (66' Τσαγκαλίδης), Μούργος (65' Μπαΐροβιτς), Ματίας (46΄ Θυμιάνης), Άλεκσιτς (65' Γούλερι)

ΤΑ HIGHLIGHTS

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ματίας Αλμέιδα (ΑΕΚ)

Πάμπλο Γκαρσία (ΠΑΟΚ)

Σχετικές ειδήσεις