ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ισπανία: Η μητέρα του Ρουμπιάλες κλείστηκε σε εκκλησία και κάνει απεργία πείνας

Ισπανία: Η μητέρα του Ρουμπιάλες κλείστηκε σε εκκλησία και κάνει απεργία πείνας
AP Photo

Συνεχίζονται οι αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκάλεσε το φιλί του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ισπανίας, Λουίς Ρουμπιάλες, στην παίκτρια Γενί Ερμόσο κατά την απονομή του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σε απεργία πείνας η μητέρα του Ρουμπιάλες, εξελίξεις στην ομοσπονδία της χώρας.

Η Άνχελες Μπεχάρ, η μητέρα του Λουίς Ρουμπιάλες, προέδρου της Βασιλικής Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που έχει ανασταλεί προσωρινά, κλείστηκε σήμερα το πρωί στην εκκλησία Ντιβίνα Παστόρα στο Μοτρίλ και κήρυξε απεργία πείνας μέχρι να βρεθεί λύση στο «απάνθρωπο και αιματηρό κυνήγι που κάνουν στον γιο μου κάτι που δεν του αξίζει», όπως είπε.

Ο περιορισμός στην εκκλησία της γειτονιάς Καπουτσίνος του Μοτρίλ θα πραγματοποιηθεί «επ' αόριστον, μέρα και νύχτα» μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον γιο της, σύμφωνα με όσα είπε η μητέρα του Ρουμπιάλες στο πρακτορείο EFE. Ο Ρουμπιάλες, αποβλήθηκε από κάθε δραστηριότητα αυτό το Σάββατο από την FIFA μετά το φιλί στο στόμα της ποδοσφαιρίστριας Jenni Hermoso.

Η γυναίκα έμεινε με την αδερφή της μέσα στην εκκλησία μόλις ο ιερέας της ενορίας έφυγε. Η μητέρα του Λουίς Ρουμπιάλες ζήτησε από την Ερμόσο «να πει την αλήθεια» και «να διατηρήσει την εκδοχή που είχε στην αρχή των γεγονότων».

Θεωρεί ότι δεν υπάρχει σεξουαλική κακοποίηση «αφού υπάρχει συναίνεση και από τις δύο πλευρές, όπως φαίνεται στις εικόνες» και αναρωτιέται «γιατί του φέρονται τόσο σκληρά» και τι «κρύβεται πίσω από όλη αυτή την ιστορία», αφού ο γιος της «Είναι ανίκανος να βλάψει κανέναν».

Ως μητέρα ζητά από όλους κατανόηση γιατί αυτή η κατάσταση μπορεί να συμβεί στον καθένα, έχει δηλώσει.