ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ισπανία: Ξεκινά εισαγγελική έρευνα για το φιλί του Λουίς Ρουμπιάλες στην Τζένι Ερμόσο

Ισπανία: Ξεκινά εισαγγελική έρευνα για το φιλί του Λουίς Ρουμπιάλες στην Τζένι Ερμόσο

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση μπορεί να βρεθεί ο Λουίς Ρουμπιάλες έπειτα και από την προκαταρκτική έρευνα που ξεκίνησε από εισαγγελείς στην Ισπανία για το φιλί στην Ερμόσο.

Έναρξη εισαγγελικής έρευνας η οποία θα μπορούσε να καταλήξει σε κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση ξεκίνησε στην Ισπανία για το φιλί του προέδρου της Ισπανικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Λουίς Ρουμπιάλες στην Τζένι Ερμόσο.

Πρόκειται για το φιλί που έδωσε ο Ρουμπιάλες στην παίκτρια της εθνικής Ισπανίας καθώς η χώρα κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών στις 20 Αυγούστου.

«Συμφωνήσαμε να επικοινωνήσουμε με την Jennifer Hermoso προκειμένου να την ενημερώσουμε για τα δικαιώματά της ως θύμα φερόμενου εγκλήματος σεξουαλικής επίθεσης τις επόμενες 15 ημέρες», αναφέρεται στη δήλωση της ισπανικής εισαγγελίας

Η είδηση έρχεται εν αναμονή και της έκτακτης συνεδρίασης που συγκάλεσε η ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου (RFEF) για το απόγευμα της Δευτέρας, έπειτα από τον προσωρινό αποκλεισμό του Ρουμπιάλες από τη FIFA.

Η μητέρα του Ρουμπιάλες κλείστηκε σε εκκλησία και κάνει απεργία πείνας

Η Άνχελες Μπεχάρ, η μητέρα του Λουίς Ρουμπιάλες κλείστηκε σήμερα το πρωί στην εκκλησία Ντιβίνα Παστόρα στο Μοτρίλ και κήρυξε απεργία πείνας μέχρι να βρεθεί λύση στο «απάνθρωπο και αιματηρό κυνήγι που κάνουν στον γιο μου κάτι που δεν του αξίζει», όπως είπε.

Ο περιορισμός στην εκκλησία της γειτονιάς Καπουτσίνος του Μοτρίλ θα πραγματοποιηθεί «επ' αόριστον, μέρα και νύχτα» μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον γιο της, σύμφωνα με όσα είπε η μητέρα του Ρουμπιάλες στο πρακτορείο EFE.

Η γυναίκα έμεινε με την αδερφή της μέσα στην εκκλησία μόλις ο ιερέας της ενορίας έφυγε. Η μητέρα του Λουίς Ρουμπιάλες ζήτησε από την Ερμόσο «να πει την αλήθεια» και «να διατηρήσει την εκδοχή που είχε στην αρχή των γεγονότων».

Θεωρεί ότι δεν υπάρχει σεξουαλική κακοποίηση «αφού υπάρχει συναίνεση και από τις δύο πλευρές, όπως φαίνεται στις εικόνες» και αναρωτιέται «γιατί του φέρονται τόσο σκληρά» και τι «κρύβεται πίσω από όλη αυτή την ιστορία», αφού ο γιος της «Είναι ανίκανος να βλάψει κανέναν».

Ως μητέρα ζητά από όλους κατανόηση γιατί αυτή η κατάσταση μπορεί να συμβεί στον καθένα, έχει δηλώσει.