ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League, ΑΕΚ – Αντβέρπ 1-2: Τα «αστέρια» χάθηκαν, η ευρωπαϊκή πτήση συνεχίζεται!

ΑΕΚ - Αντβέρπ Champions League
Intime News

Champions League: Η ΑΕΚ ηττήθηκε 1-2 από την Άντβερπ στην «OPAP Arena», έμεινε εκτός ομίλων, αλλά συνεχίζει το ευρωπαϊκό «ταξίδι» της στο Europa League.

Η βελγική ομάδα «πλήγωσε» και στη Νέα Φιλαδέλφεια την «Ένωση» και προκρίθηκε με δύο νίκες στους ομίλους του Champions League.

Η ΑΕΚ έδωσε μάχη, πίεσε την Αντβέρπ, αλλά στο τέλος πλήρωσε ξανά τη «φλυαρία» της στην επίθεση και την έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το γκολ του Κερκ στο 73', ξεκίνησε από πλάγιο άουτ!

Ήταν η στιγμή που «πάγωσε» την «OPAP Arena» κι ενώ νωρίτερα (βλ. 61’) ο Μούχα είχε χάσει τεράστια ευκαιρία, αστοχώντας εξ επαφής. Στη δεύτερη περίπτωση, όμως, ο Κερκ δεν άφησε να πάει χαμένο το γύρισμα του Μπαλικουίσα.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν γιατί έχουν ως «δύναμη» τους την άμυνα, καθώς ύψωσαν ένα «τοίχος», το οποίο δεν μπόρεσαν να διασπάσουν οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα. Παράλληλα, πίεσαν ψηλά, όπως ακριβώς έκανε κι η ΑΕΚ.

Η διαφορά, όμως, ήταν ότι η Αντβέρπ βρήκε τελικά τρόπο να εκμεταλλευτεί την αδράνεια στην άμυνα της «Ένωσης», η οποία είχε και πάλι περισσότερες τελικές, αλλά όχι ουσία.

Ο Σέρχιο Αραούχο ισοφάρισε στο 90ο λεπτό, ξυπνώντας μνήμες… Ντινάμο, αλλά την ώρα που οι «κιτρινόμαυροι» πήγαν να τα παίξουν «όλα για όλα», ο Μπαλικουίσα «χτύπησε» στην αντεπίθεση κι έβαλε τέλος στα όνειρα της ελληνικής ομάδας.

Το χειροκρότημα του κόσμου στο φινάλε, σίγουρα είναι κάτι που θα κρατήσει η ΑΕΚ, η οποία περιμένει να μάθει τους αντιπάλους της στους ομίλους του Europa League.

Διαιτητής: Χεσούς Χιλ Μανθάνο (Ισπανία)
Κίτρινες: Μάνταλος
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα (80΄ Γιόνσον), Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (80΄ Πισάρο), Άμραμπατ (69΄ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (80΄ Μάνταλος), Πινέδα, Τσούμπερ (70΄ Αραούχο), Πόνσε
ΑΝΤΒΕΡΠ (Μαρκ Φαν Μπόμελ): Μπιτέζ, Βάινς, Ντε Λετ, Αλντερβάιρελντ (65΄ λ.τρ. Βαν ντεν Μπος), Κουλιμπαλί, Κεϊτά, Φερμέιρεν, Μπαλίκουϊσα (90+7΄ Οντρέικα), Εκέλενκαμπ (66΄ Κερκ), Μούγια, Γιάνσεν (83΄ Γιουσούφ)

ΤΑ HIGHLIGHTS

Σχετικές ειδήσεις