ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κύπρος: Διαιτητής έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης

Κύπρος: Διαιτητής έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης

Κύπρος: Θύμα βομβιστικής επίθεσης έπεσε ο διαιτητής, Κυριάκος Αθανασίου, τα ξημερώματα της Παρασκευής (01/09).

Σύμφωνα με όσα έκαναν γνωστά οι Κυπριακές Αρχές, η έκρηξη στο όχημα του 28χρονου έγινε τα ξημερώματα, ενώ ήταν σταθμευμένο.

Η βόμβα δεν έγινε αντιληπτή, αλλά περίπου στις 5:30 το πρωί, όταν κι ενημερώθηκε η αστυνομία. Στο σημείο βρέθηκε πυροτεχνουργός, ο οποίος ανέφερε ότι η έκρηξη οφείλεται σε πυροδότηση μεταλλικού εκρηκτικού αντικειμένου που πληρείτο από Ε/Υ χαμηλής ισχύος.

Το όχημα υπέστη υλικές φθορές, ενώ ο Κυριάκος Αθανασίου έδωσε κατάθεση το πρωί της Παρασκευής (1/9).

Η ΚΟΠ σε ανακοίνωση της, ανέφερε: «Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε όχημα ιδιοκτησίας του διαιτητή Κυριάκου Αθανασίου και εκφράζει την συμπαράσταση της προς τον ίδιο και την οικογένεια του.

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για το συμβάν, αφού, τέτοιες ενέργειες, πλήττουν στην ολότητα τους το οικοδόμημα του Κυπριακού Ποδοσφαίρου και δημιουργούν κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος της Κυπριακής Διαιτησίας.

Ευελπιστούμε πως, μέσα από τις ενέργειες και έρευνες στις οποίες θα προβεί η αστυνομία, ο δράστης ή οι δράστες θα εντοπιστούν και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Σχετικές ειδήσεις