ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το διαιτητικό δικαστήριο δικαίωσε Ρουμπιάλες – Η δήλωση του Ισπανού

Το διαιτητικό δικαστήριο δικαίωσε Ρουμπιάλες – Η δήλωση του Ισπανού

Απόφαση που εξέπληξε πολλούς απ’ το διαιτητικό δικαστήριο της Ισπανίας για την υπόθεση του Ρουμπιάλες και το φιλί που έδωσε στην Ερμόσο – Τι αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Την περασμένη Δευτέρα το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο της Ισπανίας, αιτήθηκε την τιμωρία του Λουίς Ρουμπιάλες. Για το φιλί στο στόμα που έδωσε στην Ερμόσο μετά τον τελικό του Μουντιάλ γυναικών (Ισπανία-Αγγλία) και κατά τη διάρκεια της απονομής των μεταλλίων. Η είδηση είχε γίνει γνωστή και ουσιαστικά προωθήθηκε απ’ την ίδια την κυβέρνηση και το υπουργείο πολιτισμού και αθλητισμού της χώρας.

Όλα αυτά τη στιγμή που η FIFA έχει τιμωρήσει για 90 μέρες τον πρόεδρο της Ισπανικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Παύοντάς τον απ’ τα καθήκοντά του για αυτό το διάστημα. Όμως η προσπάθεια όλων ήταν αυτό να γίνει μόνιμο και να απομακρυνθεί ο Ρουμπιάλες.

Η υπόθεση συζητήθηκε στο διαιτητικό δικαστήριο της Ισπανίας για ζητήματα αθλητισμού (TAD). Έγινε αποδεκτή η υπόθεση που προήλθε απ’ την ίδια την κυβέρνηση, όμως απορρίφθηκε το αίτημα για να κριθεί η παράβαση του Ρουμπιάλες ως «πολύ σοβαρό αδίκημα». Απόφαση η οποία δυσκολεύει σημαντικά την προσπάθεια για απομάκρυνσή του.

Ουσιαστικά πλέον δεν μπορεί η Ισπανική κυβέρνηση να καθαιρέσει τον Ρουμπιάλες απ’ την προεδρία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας. Έτσι μετά τις 90 μέρες που του επέβαλε η FIFA, μπορεί να επιστρέψει στη θέση του.

Ρουμπιάλες: «Μη βουλιάξετε έναν άντρα χωρίς δίκαιη δίκη»

Από την πλευρά του ο Ρουμπιάλες με γραπτή του δήλωση τονίζει μεταξύ άλλων:

«Έκανα προφανές λάθος στις 20 Αυγούστου, το οποίο και μετάνιωσα πραγματικά. Ζήτησα συγχώρεση και το κάνω και πάλι με ταπεινότητα. Έμαθα πως όσο μεγάλη κι αν είναι η χαρά και το συναίσθημα ακόμη και στην κατάκτηση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου, παραδειγματική συμπεριφορά είναι αυτή που απαιτείται και η δική μου δεν ήταν τέτοια.

Συγγνώμη από τις παίκτριες και την Ομοσπονδία, με καθαρό, εμφατικό τρόπο. Επίσης από τους φιλάθλους και όσους προσβλήθηκαν απ’ τις πράξεις μου.

Απολογήθηκα απ’ την πρώτη στιγμή και δεν αλλάζω στάση σε αυτό. Η ξαφνική χαρά και το αυθόρμητο της ιστορικής στιγμής, μας οδήγησε να προχωρήσουμε σε μια κοινή και αποδεκτή πράξη, προϊόν του μεγάλου ενθουσιασμού. Σε καμία στιγμή δεν υπήρξε επιθετικότητα, δεν υπήρξε η παραμικρή δυσφορία, αλλά μια κοινή χαρά. Επαναλαμβάνω: Με τη συναίνεση και των δύο πλευρών.

Αποδεικτικά στοιχεία, γνώμη ειδικών, videos κτλ, έχουν κατατεθεί για να αποδειχθεί τι πραγματικά συνέβη. Δεν είναι γνώμη, είναι στοιχεία.

Η αλήθεια έχει μόνο ένα δρόμο και γι’ αυτό είμαι αισιόδοξος πως θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Θα συνεχίζω να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου για να αποδείξω την αλήθεια.

Θέλω να στείλω ένα μήνυμα προς όλους τους καλούς ανθρώπους της χώρας μας και στο εξωτερικό. Συμπεριλαμβανομένων και των γυναικών που έχουν δεχτεί επιθέσεις και έχουν την πλήρη υποστήριξη και κατανόησή μου: Δεν είναι σεξιστικό θέμα, είναι πραγματικότητα. Στο όνομα του φεμινισμού, δεν πρέπει να προσπαθείτε να βουλιάξετε έναν άντρα ή μία γυναίκα, χωρίς δίκαιη δίκη».