ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός-Βιγιαρεάλ 2-0: Ο Panathinaikos επέστρεψε για τα καλά!

Παναθηναϊκός-Βιγιαρεάλ 2-0: Ο Panathinaikos επέστρεψε για τα καλά!

Εντυπωσιακό το «τριφύλλι» επικράτησε 2-0 της Βιγιαρεάλ με το τελικό σκορ να το αδικεί – Ιωαννίδης και Σπόραρ τα πανέμορφα γκολ των «πράσινων» που έκαναν ιδανική πρεμιέρα στο Europa League!  

Παναθηναϊκός απ’ τα παλιά, απ’ τις μέρες που έγραψε ιστορία και του δόθηκε το προσωνύμιο «πρέσβης». Οι «πράσινοι» έκαναν… πλάκα με τη Βιγιαρεάλ! Μην επιτρέποντας στους Ισπανούς να απειλήσουν παρά μόνο μία φορά, τη στιγμή που οι ίδιοι πέτυχαν δύο γκολ και είχαν φάσεις για να φτάσουν το σκορ στο διπλάσιο! Το τελικό 2-0 δίνει τρεις «χρυσούς» βαθμούς στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League.

Φώτης Ιωαννίδης και Άντραζ Σπόραρ οι σκόρερ του «τριφυλλιού». Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν την τακτική του Γιοβάνοβιτς, μένοντας απλά να έχουν ανούσια υπεροχή σε κάποια σημεία του ματς, ενώ ταυτόχρονα έβλεπαν τον Παναθηναϊκό να δημιουργεί τις φάσεις και να σκοράρει.

Η αναμέτρηση άρχισε με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να χαλάσει την ανάπτυξη και την κατοχή των Ισπανών. Πιέζοντας ο ίδιος ψηλά για να αναγκάσει στο λάθος τους αντιπάλους του. Φάσεις δεν υπήρξαν στο πρώτο τέταρτο ουσιαστικά, με εξαίρεση την κεφαλιά του Σένκεφελντ στο 9’ μετά από κόρνερ του Μπερνάρ, που πέρασε αρκετά άουτ.

Οι Ισπανοί ανέβασαν τη δική τους πίεση και έδειξαν την ποιότητά τους στο 18’. Παίρνοντας την μπάλα απ’ την περιοχή τους, με μια πάσα έβγαλαν άκρως επικίνδυνη αντεπίθεση. Ο Μοράλες μπήκε στην περιοχή, έκανε ωραία ντρίπλα αλλά φάτσα με την εστία πλάσαρε άουτ. Η πρώτη πολύ μεγάλη φάση στο ματς.

Οι «πράσινοι» απείλησαν στο 21’ με τον Παλάσιος από πλάγια θέση να στέλνει την μπάλα άουτ. Το «τριφύλλι» φανερά προσπαθούσε να «χτυπήσει τις αδυναμίες των Ισπανών στην άμυνα. Είχε καλές προϋποθέσεις και τελικά βρήκε την ευκαιρία που έψαχνε στο 38’.

Ο Κώτσιρας έκανε την κάθετη στον Ιωαννίδη και αυτός από πλάγια θέση «έσκαψε» εκπληκτικά τον Ρέινα, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. 1-0 για τους «πράσινους» με πανέμορφο γκολ του Έλληνα στράικερ.

Η Βιγιαρεάλ προσπάθησε να πάρει μέτρα και είχε κάποιες στατικές φάσεις μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Έτσι το 1-0 ήταν αποτέλεσμα πρώτου 45λεπτου.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Παναθηναϊκό να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 50’. Ο Ιωαννίδης κατέβασε εξαιρετικά την μπάλα, απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, βγήκε τετ α τετ αλλά άργησε να τελειώσει τη φάση επειδή το τελευταίο κοντρόλ του «κόλλησε» η μπάλα κι έτσι τον πρόλαβαν οι αμυντικοί..

Η Βιγιαρεάλ είχε επιθετική διάθεση, με τον Πίνο στο 52’ να κάνει το γύρισμα χωρίς να απειλεί. Δύο λεπτά μετά, η ελληνική ομάδα απείλησε και πάλι. Ο Παλάσιος σούταρε με τον Ρέινα να διώχνει και στη συνέχεια ο Μλαντένοβιτς δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Ξανά ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο γκολ, δέκα λεπτά αργότερα. Ο Κώτσιρας με τον Παλάσιος έφυγαν στην κόντρα, ο Αργεντινός ωραία βρήκε τον συμπαίκτη του, με τον δεξιό μπακ να μπαίνει στην περιοχή κι από πλεονεκτική θέση να σουτάρει άουτ!

Οι Ισπανοί είχαν κατοχή, αλλά ο Παναθηναϊκός απειλούσε και είχε σαφώς τις σημαντικές ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος. Επιβραβεύτηκε γι’ αυτό στο 79’. Μετά τον Ιωαννίδη ήταν η σειρά του Σπόραρ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Με ωραία ενέργεια πήρε την μπάλα έξω απ’ την περιοχή, γύρισε και με σουτ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Ρέινα για το 2-0!

Οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν να μην έχουν ψυχικά αποθέματα πλέον. Ο Παναθηναϊκός κράτησε τον έλεγχο και στο 90’ είχε κι άλλη ευκαιρία με τον Βιλένα να κλέβει, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ. Στο 3ο λεπτό του έξτρα χρόνου ήρθε κι άλλη μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους, όταν ο Αϊτόρ έκανε το γύρισμα και ο Μάγκνουσον από κοντά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Το 2-0 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ματς και ο Παναθηναϊκός πήρε τεράστια νίκη κόντρα στη Βιγιαρεάλ που θεωρητικά είναι το φαβορί του ομίλου. Μάλιστα η εμφάνισή του ήταν τόσο μεστή που κάλλιστα θα μπορούσε να έχει γράψει ιστορία σε επίπεδο έκτασης σκορ!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ (76’ Αράο), Τσέριν, Μπερνάρ (76’ Τζούρισιτς), Παλάσιος (88’ Αϊτόρ), Ιωαννίδης (68’ Σπόραρ), Μαντσίνι (69’ Βιλένα).

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ (Πατσέτα): Ρέινα, Κίκο, Μάντι, Γκάμπια, Πεντράζα, Σουάρεζ (30’ Πίνο), Κάπουε, Κομεσάνια (61’ Παρέχο), Τριγκουέρος (61’ Μορένο), Μοράλες (77’ Μπαένα), Ντίαζ (61’ Σέρλοθ).