ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΟΦΗ-Ατρόμητος 1-1: Εξαιρετικό παιχνίδι χωρίς νικητή

ΟΦΗ-Ατρόμητος 1-1: Εξαιρετικό παιχνίδι χωρίς νικητή

Ισόπαλο το ματς του Ηρακλείου που άνοιξε την αυλαία της 5ης αγωνιστικής στη Super League, με χορταστική αναμέτρηση που είχε δύο γκολ, τρία δοκάρια και αρκετές φάσεις.

Την πρώτη του απώλεια στην έδρα του είχε ο ΟΦΗ, στο πρώτο ματς της 5ης αγωνιστικής της Super League. Ο Ατρόμητος έφυγε με το ισόπαλο 1-1 απ’ το «Θ. Βαρδινογιάννης», ισοφαρίζοντας στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης. Ματς που δίχως άλλο αποζημίωσε τον κόσμο που πήγε στο γήπεδο, καθώς πέρα απ’ τα γκολ, είχε 3 δοκάρια (2 ΟΦΗ και 1 ο Ατρόμητος), αλλά και πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν.

Το ματς άρχισε με τον Ατρόμητο να ξαφνιάζει μπαίνοντας δυναμικά στην αναμέτρηση. Στο πρώτο πεντάλεπτο είχε τη μεγάλη ευκαιρία με τη σέντρα του Ρομπάιγ, αλλά Ασεβέδο και Αντζιέλσκι στο ύψος της μικρής περιοχής δεν μπόρεσαν να κάνουν την προβολή. Στο πρώτο δεκάλεπτο του ματς οι Περιστεριώτες είχαν κάνει ήδη τρεις τελικές.

Στο 18’ η κεφαλιά του Ασεβέδο πέρασε άουτ, με τον Ατρόμητο να συνεχίζει να είναι απειλητικός και να δημιουργεί καλύτερα κι ευκολότερα απ’ τους Κρητικούς. Ο ΟΦΗ στο 20’ είχε το σουτ του Τοράλ που μπλόκαρε ο Τσιντώντας.

Μετά το cooling break οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι. Όμως ο Ατρόμητος και πάλι είχε μεγάλη ευκαιρία στο 29’, με τον Ρομπάιγ να σουτάρει και τον Πασαλίδη να σώζει την ομάδα του ενώ η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα. Ο Μπάκιτς για τους γηπεδούχους ήταν απειλητικός, χωρίς όμως τη μεγάλη φάση.

Τελικά οι ισορροπίες άλλαξαν στο 33’. Ο Αμπάντα έκανε τη σέντρα απ’ τα αριστερά, ο Φελίπε πήρε την κεφαλιά απ’ το ύψος του πέναλτι στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!

O Ρομπάιγ στην κόντρα σούταρε λίγο άουτ στο 43’, ενώ ένα λεπτό μετά κεφαλιά του Τοράλ πέρασε έξω. Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος με πολλές τελικές και μοιρασμένες για τις δύο ομάδες σε χορταστικό 45λεπτο.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με μεγάλη ευκαιρία του Ατρόμητου. Στο 47’ ο Ρομπάιγ σέντραρε, ο Βαλένσια έκανε το σουτ με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι! Ο ΟΦΗ «απάντησε» χάνοντας τεράστια ευκαιρία στο 57’ με τον Τοράλ να σουτάρει, τον Τσιντώτα να κάνει εκπληκτική επέμβαση και στη συνέχεια την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι!

Οι Κρητικοί στο 77’ είχαν και δεύτερο δοκάρι. Ο Μοσκέρα με πλασέ έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Τσιντώτα με το 1-0 να διατηρείται στο ματς. Η μπάλα συνέχισε να είναι πάνω-κάτω σε ματς που σε πολλές στιγμές του έμοιαζε… ροντέο!

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 86’. Η άμυνα του ΟΦΗ δεν αντέδρασε σωστά και ο Γιουπιτάνα μέσα στην περιοχή και προς τα δεξιά, έκανε το σουτ για το 1-1, μετά από εξαιρετική πάσα του Γκονζάλες.

Ο ΟΦΗ αμέσως πήγε να «απαντήσει», όταν μετά από σέντρα η μπάλα έφτασε στον Κάρω στο δεύτερο δοκάρι, αλλά αυτός έχασε μεγάλη ευκαιρία μην μπορώντας να σκοράρει. Οι γηπεδούχοι αμέσως μετά την ισοφάριση άρχισαν να πιέζουν ασφυκτικά με τον χρόνο να τελειώνει.

Μέχρι την ολοκλήρωση του ματς δεν άλλαξε κάτι και το 1-1 "σφράγισε" τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Με τον ΟΦΗ να πηγαίνει στους 8 βαθμούς και τον Ατρόμητο στους 2.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

Κίτρινες: Μεγιάδο, Βούρος, Πασαλίδης - Φριντζόνσον, Ασεβέδο, Γιουμπιτάνα, Κεσχρίντα

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Βούρος, Πασαλίδης, Καρώ, Λάρσον, Μεγιάδο (65’ Γκλάζερ), Γκαγιέγκος (80’ Τοράρινσον), Μπάκιτς, Αμπάντα, Τοράλ (80’ Νέιρα), Λουίζ Φελίπε (72’ Μοσκέρα).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Γκονζάλες, Φριντζόνσον (46’ Κούντε), Ρομπάιγ (74’ Βέργος), Καμαρά (64’ Γιουμπιτάνα), Βαλένσια (81’ Κουέν), Αντζιέλσκι.