ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πανσερραϊκός-Λαμία 2-0: Επιστροφή στις Σέρρες και πρώτη νίκη

Πανσερραϊκός-Λαμία 2-0: Επιστροφή στις Σέρρες και πρώτη νίκη

Αγωνιζόμενος πρώτη φορά στη φυσική του έδρα, ο Πανσερραϊκός ήταν ανώτερος κι επικράτησε δίκαια 2-0 της Λαμίας, για την παρθενική του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι Σέρρες υποδέχτηκαν ξανά τον Πανσερραϊκό και το «λιοντάρι» δεν δυσαρέστησε το κοινό του. Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία για την 5η αγωνιστική της Super League πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 2-0 της Λαμίας. Ανεβαίνοντας στους 6 βαθμούς κι αφήνοντας την ομάδα της Φθιώτιδας στους 5.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν πιο δυνατά την αναμέτρηση, χωρίς τη μεγάλη φάση στα πρώτα λεπτά του ματς. Οι στιγμές που δημιουργούσαν οι Σερραίοι δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικές και το 0-0 παρέμενε. Η πιο μεγάλη φάση ήρθε για τους φιλοξενούμενους στο 25’. Ο Μαρτίνεθ αρχικά και ο Καρλίτος στη συνέχεια, δεν μπόρεσαν να σκοράρουν χάνοντας τεράστια ευκαιρία.

Στο 31’ ο Πεταυράκης απ’ τη μικρή περιοχή δεν κατάφερε να σκοράρει για τους γηπεδούχους. Οι καλές στιγμές που ήταν σαφώς περισσότερες για τον Πανσερραϊκό δεν οδήγησαν σε κάτι μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Ο Κοσέλεφ σταμάτησε την καρφωτή κεφαλιά του Άλεξιτς στο 53’, στην πιο κλασική ευκαιρία του Πανσερραϊκού. Η υπεροχή των Σερραίων ήταν ξεκάθαρη και καρποφόρησε στο 66’. Μετά από φάουλ, ο Κοσέλεφ σταμάτησε την κεφαλιά του Μπέργκστρεμ, αλλά ο Άλεξιτς μπήκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0!

Οι Σερραίοι πριν προλάβει να συνέλθει η Λαμία «χτύπησαν» ξανά. Με εκπληκτικό γκολ του Στάικου. Ο χαφ των γηπεδούχων με σουτ «κεραυνό» δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης κι έγινε το 2-0.

Η Λαμία σε κανένα σημείο του δευτέρου μέρους δεν απείλησε και ειδικά με το σκορ να έχει διαμορφωθεί, απλά φαινόταν να περιμένει τη λήξη αποδεχόμενη τη μοίρα της. Ο Πανσερραϊκός που γύρισε στο «σπίτι» του, πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στη σεζόν!

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)

Κίτρινες: Στάικος - Στάνκο, Ακούνια

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Αυλωνίτης, Μπέργκστρεμ, Πεταυράκης, Πηλέας, (86’ Ντανκερλούι) Δεληγιαννίδης, Ουεντραόγκο, Στάικος, Μούργος (64’ Χατζητραβός), Τομάς (46’ Μασκανάκης), Άλεξιτς (90’+4’ Μπάιροβιτς).

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παούλαβετς, Στάνκο (64’ Σαντάνα), Νούνιες (79’ Τσιλιανίδης), Σλίβκα, Μαρτίνεθ (64’ Λόνγκο), Καρλίτος (84’ Ακούνια), Τσιλούλης (46’ Τόσιτς).