ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός-Κηφισιά 4-0: Εύκολα και με νέους σκόρερ

Ολυμπιακός-Κηφισιά 4-0: Εύκολα και με νέους σκόρερ

Παρθενικά γκολ για Ποντένσε και Γιόβετιτς (πεν.) στο 4-0 του Ολυμπιακού επί της Κηφισιάς – Ο Ελ Κααμπί (πεν.) κι ο Ιμπόρα τα άλλα δύο τέρματα.

Η Κηφισιά είχε διάθεση και το πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά η ανωτερότητα του Ολυμπιακού αρκούσε για να κάνει τη διαφορά. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μία ακόμη νίκη στην έδρα τους, επικρατώντας των νεοφώτιστων με 4-0. Έχοντας δύο κερδισμένα πέναλτι και τους Ποντένσε-Γιόβετιτς να σκοράρουν πρώτη φορά μετά την υπογραφή τους στους «ερυθρόλευκους».

Ο Μαρτίνεθ προχώρησε σε φρεσκάρισμα της ενδεκάδας του με 6 αλλαγές. Οι Πειραιώτες έφτασαν τους 13 βαθμούς σε 5 αγώνες, αφήνοντας την Κηφισιά στους 4 στα ίδια ματς. Η ομάδα του λιμανιού έχει 4 νίκες στην έδρα της με 14-0 γκολ!

Το σουτ του Σολμπάκεν που πέρασε άουτ στο 3’, ήταν η πρώτη επιθετική ενέργεια στο ματς. Δύο λεπτά μετά, ο Τετέι ήταν αυτός που σκόραρε για την Κηφισιά, όμως ήταν εκτεθειμένος και υποδείχθηκε οφσάιντ οπότε δεν υπήρξε τέρμα.

Ο ίδιος παίκτης για τους φιλοξενούμενους είχε σημαντική ευκαιρία να σκοράρει στο 9’. Όταν έφυγε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακούς βγήκε νικητής. Η Κηφισιά συνέχισε να ξαφνιάζει όταν στο 16’ ο Σάντος έκανε το γυριστό, με τον Πασχαλάκη και πάλι να μπλοκάρει.

Ο Ολυμπιακός όμως ήταν αυτός που κέρδισε πέναλτι στο 19’. Ο Ποντένσε δέχτηκε το μαρκάρισμα απ’ τον Πέιο και υποδείχθηκε η παράβαση απ’ τον διαιτητή. Ο Ελ Κααμπί ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 των Πειραιωτών.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν άργησαν να κάνουν και το 2-0. Μετά το cooling break στο 25ο λεπτό του ματς, ο Ορτέγκα έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Ποντένσε με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σκοράροντας για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του στο λιμάνι.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν κυρίως με στατικές φάσεις που κέρδιζαν. Στο 40’ ο Σολμπάκεν βγήκε τετ α τετ, με τον Κρίστινσον να τον σταματά και να χάνει τη μεγάλη ευκαιρία. Έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 2-0. Ένα λεπτό πριν τα 45’, οι Πειραιώτες διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι πάνω στον Ποντένσε που δε δόθηκε.

Μια κεφαλιά άουτ του Τετέι άρχισε το δεύτερο μέρος. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο και στο 53’ ο Ιμπόρα έχασε την ευκαιρία καθώς δε βρήκε καλά την μπάλα μετά από σέντρα του Σκάρπα. Η Κηφισιά απείλησε στο 61’ με σουτ του Αντερέγκεν μέσα από την περιοχή και πλάγια αριστερά, η μπάλα λίγο άουτ.

Δύο λεπτά μετά, ήρθε το δεύτερο πέναλτι για τον Ολυμπιακό. Ο Παπασάββας ανέτρεψε τον Γιόβετιτς και υποδείχθηκε η παράβαση. Ο Μαυροβούνιος στο 64’ ανέλαβε την εκτέλεση κι… άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα του Ολυμπιακό, κάνοντας το 3-0.

Τα λεπτά που ακολούθησαν ήταν διαδικαστικά. Ο Ολυμπιακός απλά διαχειρίστηκε το προβάδισμά του, με την Κηφισιά να έχει συμβιβαστεί με τη μοίρα της στο ματς. Όμως στο 90+4’ ήρθε το… κερασάκι στην τούρτα. Από κόρνερ του Μπιέλ ο Ιμπόρα διαμόρφωσε το τελικό 4-0. «Σφραγίζοντας» τη νίκη του Ολυμπιακού.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κατοίκος

Κίτρινες: Αλεξανδρόπουλος - Πέιος, Γιάννης Μασούρας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Κίνι, Ρέτσος (74΄ Πορόσο), Ντόι, Ορτέγκα, Αλεξανδρόπουλος (58΄ Ζοάο Καρβάλιο), Σκάρπα, Καμαρά (46΄ Ιμπόρα), Σολμπάκεν (69΄ Μπιελ, Ποντένσε, Ελ Κααμπί (58΄ Γιόβετιτς)

ΚΗΦΙΣΙΑ (Γιάννης Αναστασίου): Κρίστινσον, Γιάννης Μασούρας (61΄ Γκόμπελιτς), Κάπαν, Βαφέας, Λούμορ, Πέιος (72΄ Αντούνες), Παπασάββας (72΄ Κωνσταντακόπουλος), Σάντος (61΄ Ίλιεφ), Ιπαλίμπο (80΄ Παρράς), Αντερέγκεν, Τετέι