ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 1-3: Επιστροφή στις νίκες με σόου Κωνσταντέλια

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 1-3: Επιστροφή στις νίκες με σόου Κωνσταντέλια

Με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντέλια που πέτυχε δύο γκολ, ο ΠΑΟΚ έφυγε με νίκη απ’ τους «Ζωσιμάδες», την πρώτη εκτός έδρας του φετινού πρωταθλήματος – Ζίβκοβιτς το άλλο γκολ, ο Παμλίδης είχε ισοφαρίσει προσωρινά.

Προερχόταν από δύο μη νικηφόρα αποτελέσματα και έπρεπε να αγωνιστεί στη δύσκολη έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο ΠΑΟΚ έβγαλε χαρακτήρα και ταλέντο για την 5η αγωνιστική της Super League κι επικράτησε με 3-1. Έχοντας στους «Ζωσιμάδες» πρωταγωνιστή τον Κωνσταντέλια, ο οποίος για πρώτη φορά στην καριέρα του πέτυχε δύο γκολ σε αγώνα.

Ο Ζίβκοβιτς «καθάρισε» το ματς διαμορφώνοντας το τελικό 1-3, ενώ ο ΠΑΣ κυρίως από τα κόρνερ προσπαθούσε να απειλήσει, σκοράροντας σε ένα απ’ αυτά με τον Παμλίδη.

Το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για τον ΠΑΟΚ. Ο Κλέιμαν έκανε λάθος βολέ, η μπάλα βρήκε σε παίκτη του «δικέφαλου» (Μπράντον) και κατέληξε στον Κωνσταντέλια, ο οποίος από κοντά άνοιξε το σκορ για το 0-1! Στο 4ο λεπτό.

Η ροή του αγώνα προφανώς κι επηρεάστηκε, αν και ψυχολογικά οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν να πτοούνται ιδιαίτερα. Συνεχίζοντας να έχουν κλειστούς χώρους και να μην επιτρέπουν στον ΠΑΟΚ να κυκλοφορήσει την μπάλα. Αυτό έφερε προβλήματα στα μετόπισθεν για τον «δικέφαλο». Ο οποίος ειδικά στις στατικές φάσεις είχε ζητήματα.

Έτσι, από κόρνερ στο 25ο λεπτό ο Παμλίδης πήρε την κεφαλιά καθώς τον έχασε ο Μεϊτέ κι έκανε το 1-1! Ισοφαρίζοντας για την ομάδα της ηπείρου που έδειχνε να πατά καλύτερα στο χορτάρι. Μάλιστα φάνηκε να μοιάζει πιο απειλητικός, αλλά ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε μια αντεπίθεση για να πάρει ξανά το προβάδισμα.

Ήταν το 33ο λεπτό, όταν ο Μπράντον στην κόντρα άφησε στον Κωνσταντέλια. Ο νεαρός με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2. Σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, κάτι που έκανε για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον «δικέφαλο» να έχει το προβάδισμα. Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΣ Γιάννινα θέλησε να πιέσει απ’ το πρώτο λεπτό. Απείλησε με κεφαλιά του Παντελάκη, είχε κάποιες στατικές φάσεις, αλλά χωρίς να δημιουργήσει άλλη ευκαιρία. Ο ΠΑΟΚ έλεγξε το ρυθμό του ματς και φάνηκε να προσπαθεί να διαχειριστεί το υπέρ του σκορ.

Ο Ντεσπόντοφ στο 63’ έγινε απειλητικός, με την προσπάθειά του να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο του ρυθμού και ο ΠΑΣ Γιάννινα πλέον δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός, μένοντας μακριά απ’ την περιοχή της ομάδας απ’ τη Θεσσαλονίκη.

Όλα αυτά μέχρι το 77’. Ο Σαμάτα σε εκείνο το λεπτό βρήκε τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, με τον Σέρβο να κάνει εξαιρετικό τελείωμα, πλασάροντας με τη μία, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-3.

Τα λεπτά που ακολούθησαν δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη φάση που να απειλήσει το διαμορφωμένο σκορ. Έτσι ο ΠΑΟΚ έφυγε απ’ τα Γιάννινα με σημαντική νίκη φτάνοντας τους 10 βαθμούς, αφήνοντας τον ΠΑΣ στους 5.

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

Κίτρινες: Κιάκος, Εραμούσπε, Λιάσος – Κετζιορα, Αντρ. Ζίβκοβιτς

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κιάκος, Λιάσος, Τζίνο (82’ Μπιλμπάο), Γκάρο (74’ Λώλης), Ροσέρο, Παμλίδης, Μπάλαν (62’ Κόντε).

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (75’ Σάστρε), Κετζιόρα (61’ λ. τρ. Κουλιεράκης), Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Οζντόεφ, Μεϊτέ (58’ Σβαμπ), Κωνσταντέλιας, Ντεσπόντοφ (58’ Αντρ. Ζίβκοβιτς), Τάισον, Τόμας (75’ Σαμάτα).