ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, ΠΑΟΚ-Βόλος 3-0: Ισοπεδωτικός πριν τη Λεωφόρο

Super League, ΠΑΟΚ-Βόλος 3-0: Ισοπεδωτικός πριν τη Λεωφόρο

Άνετα, ξεκούραστα, εμφατικά και πειστικά, ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Βόλου με 3-0 και πάει με την καλύτερη ψυχολογία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό – Παρθενικό γκολ του Σαμάτα.

Η ανωτερότητα του ΠΑΟΚ απέναντι στον προβληματικό μέχρι τώρα, Βόλο. Το ματς της 6ης αγωνιστικής στη Super League, ήταν ακριβώς όπως το είχε σχεδιάσει και το ήθελε ο Ράζβαν Λουτσέσκου. «Φρεσκάρισμα» στην ομάδα, γρήγορο «καθάρισμα» με την υπόθεση νίκη και στη συνέχεια άνετη διαχείριση, προκειμένου σωματικά και πνευματικά να είναι ο «δικέφαλος» στην καλύτερη κατάσταση καθώς ακολουθεί το ντέρμπι στην Αθήνα με τον Παναθηναϊκό.

Το τελικό 3-0 ήρθε πολύ άνετα, το σκορ είχε διαμορφωθεί απ’ το 55’, οπότε τα πάντα κρίθηκαν αρκετά νωρίς. Η ποιοτική ανωτερότητα των γηπεδούχων ήταν εμφανής και πέρα απ’ τα γκολ, είχαν και δύο δοκάρια. Οπότε κάλλιστα το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο. Κουλιεράκης, Μουργκ και Σαμάτα τα τέρματα, με τον Αφρικανό να σκοράρει πρώτη φορά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στη 10η συμμετοχή του.

Η αναμέτρηση άρχισε με χαμηλό τέμπο. Ο Βόλος απείλησε πρώτος σε τον Μαχαίρα να κάνει σουτ και τον Κοτάρσκι να διώχνει σε κόρνερ. Ο ΠΑΟΚ έκανε αισθητική την παρουσία του στην περιοχή των φιλοξενούμενων, στο 11’. Όταν Σαμάτα και Σβαμπ δεν βρήκαν την μπάλα μετά από γύρισμα και χάθηκε η ευκαιρία.

Οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο και πίεζαν, κυρίως με γυρίσματα και γεμίσματα που όμως δεν έφερναν αποτέλεσμα. Μεγάλη στιγμή είχε ο ΠΑΟΚ για να προηγηθεί στο 24’. Ο Ζίβκοβιτς έκανε τη σέντρα, ο Σβαμπ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Τσιγγάρας από πολύ κοντά αστόχησε!

Τέσσερα λεπτά μετά, ήταν η σειρά του Σάστρε που πήρε την μπάλα απ’ τον Ζίβκοβιτς, να σημαδέψει με σουτ το δοκάρι. Δύο δοκάρια στο ημίωρο ο ΠΑΟΚ που είχε τον πλήρη έλεγχο και πίεζε, δείχνοντας πως είναι θέμα χρόνου το γκολ.

Όπως κι έγινε. Στο 39’ ο Τάισον εκτέλεσε φάουλ και ο Κουλιεράκης που είχε προωθηθεί, αμαρκάριστος έστειλε με καρφωτή κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Όπως έγινε και με τα δοκάρια, όμως, ούτε στα γκολ έμεινε στο ένα ο ΠΑΟΚ. Στο πρώτο λεπτό του έξτρα χρόνου, ο Τάισον έκανε ωραία προσπάθεια, γύρισε στον Μουργκ κι αυτός με προβολή δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0 στο 45+1’. Δίνοντας απ’ το ημίχρονο ξεκάθαρο προβάδισμα στην ομάδα του.

Χωρίς την πίεση πλέον, ο ΠΑΟΚ ήταν ανάλογα κυριαρχικός απ’ το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Είχε καλές στιγμές, μέχρι το 55’ όταν και σκόραρε για τρίτη φορά «κλειδώνοντας» το ματς. Ο Σαμάτα πήρε την μπάλα απ’ το γύρισμα του Μπάμπα, ξεπέρασε τον Παπαδόπουλο και στην κενή εστία έκανε το 3-0. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Αφρικανού στράικερ με τη φανέλα του «δικέφαλου».

Τρία λεπτά μετά, ο Ζίβκοβιτς απ’ το γύρισμα του Μπάμπα έκανε την προβολή, με τον Τσοκάνη να σώζει πάνω στην γραμμή την ομάδα του. Ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμά του, με τον Βόλο να κάνει πρώτο σουτ στο δεύτερο μέρος στο 69’, χωρίς να ανησυχεί τον Κοτάρσκι.

Ο Κωνσταντέλιας στο 72’ δεν έκανε καλή εκτέλεση απ’ το γύρισμα του Ντεσπόντοφ. Τα λεπτά κυλούσαν «σβηστά» από ρυθμό καθώς όλα είχαν κριθεί. Ο Οζντόεφ στο 88’ είχε κεφαλιά που δεν απείλησε τον Παπαδόπουλο.

Το τελικό 3-0 στέλνει τον ΠΑΟΚ στους 13 βαθμούς, μόνος δεύτερος και στο -3 απ’ τον Ολυμπιακό. Ο Βόλος κάνει πορεία… υποβιβασμού, όντας ουραγός με 2 βαθμούς όσους και ο Ατρόμητος, αλλά οι Περιστεριώτες έχουν δύο ματς λιγότερα.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Μπάμπα, Έκονγκ, Κουλιεράκης (Νέσμπεργκ 77’), Σάστρε, Σβαμπ (Οζντόεφ 65’), Τσιγγάρας, Μουργκ, Τάισον (Κωνσταντέλιας 65’), Αντρίγια (Ντεσπόντοφ 65’), Σαμάτα (Τζίμας 81’).

ΝΠΣ Βόλος (Κ. Μπράτσος): Παπαδόπουλος, Άλχο (Καλογερόπουλος 56’), Λούνα, Τάχατος , Τσοκάνης,Γκλάβτσιτς, Τρουιγέ (Έντζιν 46’), Κόμπα (Μεταξάς 65’), Κορνέτ, Μαχαίρας, Γκαρσία (Μωραϊτης 65’).