ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, ΑΕΚ – Ατρόμητος 2-1: Η... εφτάψυχη «Ένωση» πήρε το θρίλερ!

Super League, ΑΕΚ – Ατρόμητος 2-1: Η... εφτάψυχη «Ένωση» πήρε το θρίλερ!

Super League: Η ΑΕΚ λύγισε 2-1 τον Ατρόμητο σε ματς θρίλερ και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στην «OPAP Arena», δύο μέρες πριν τα πρώτα γενέθλια του νέου «σπιτιού» της - Όλα τα τέρματα μπήκαν από την άσπρη βούλα. 

Έπαιξε με τη «φωτιά» αλλά δεν… κάηκε η ΑΕΚ, η οποία είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα για παραπάνω από μια ώρα, αλλά στο φινάλε εξουθενωμένη από την υπερπροσπάθεια των προηγούμενων ημερών πήγε να το… πληρώσει ακριβά.

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπόρεσαν να «καθαρίσουν» το ματς κι είδαν τον Ατρόμητο να ισοφαρίζει στο 89ο λεπτό και τον Σιντιμπέ να αντικρίζει την απευθείας κόκκινη.

Ο Μάνταλος, όμως, κέρδισε δεύτερο πέναλτι στις καθυστερήσεις, μετά από εκείνο του 31ου λεπτού! Ο Γκατσίνοβιτς με αλά Πανένκα έκανε το 2-1, αλλά για να πάρει η «Ένωση» το «τρίποντο» χρειάστηκε ο… από μηχανής Θεός, Χατζισαφί να διώξει την μπάλα στη γραμμή στο 13ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα κατάφεραν έτσι να πανηγυρίσουν την πρώτη νίκη τους στη Νέα Φιλαδέλφεια, δύο ημέρες πριν τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ομάδας.

Η εξέλιξη του αγώνα

Με την ώθηση που της δίνει η «OPAP Arena» η ΑΕΚ πίεσε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης τον Ατρόμητο, ο οποίος επέλεξε να μείνει χαμηλά, προσπαθώντας να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Το έκανε μια φορά, αλλά ο Βέργος ήταν σε αντικανονική θέση.

Οι παίκτες του Αλμέιδα πατούσαν με μεγάλη ευκολία την αντίπαλη περιοχή και τελικά βρήκαν το γκολ που δικαιούνταν με βάση την εικόνα στο 31ο λεπτό. Ο Τσακμάκης γκρέμισε τον Μάνταλο μέσα στην περιοχή, μετά το δοκάρι του Αραούχο κι ο Άμραμπατ μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που υποδείχθηκε.

Η «Ένωση» έχασε… μισό τσουβάλι ευκαιρίες μέχρι το τέλος του ημίχρονο, την ώρα που ο Ατρόμητος δεν είχε τελική στο πρώτο μέρος. Αυτές ήταν 13-0 υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν και κατοχή κοντά στο 70%.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» από το πρώτο μέρος την υπόθεση νίκη, ωστόσο δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε περισσότερα γκολ την ανωτερότητα της.

Η εικόνα δεν άλλαξε, μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τους «κιτρινόμαυρους» να ελέγχουν το ματς. Η διαφορά είναι ότι ο ρυθμός έπεσε κάπως, με τον Βαλένσια να κάνει την πρώτη τελική του Ατρομήτου στο 59’.

Ο Αλμέιδα έκανε τέσσερις μαζεμένες αλλαγές (Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ, Ελίασον, Ζίνι) μετά τη μια ώρα αγώνα, σε μια προσπάθεια να της δώσει «φρεσκάδα», καθώς τα σημάδια κούρασης από τα συνεχόμενα ματς, όπως είναι φυσικό, έκαναν την εμφάνιση τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ατρόμητος άρχισε να πατάει καλύτερα και να γίνεται απειλητικός, με τον Στάνκοβιτς να κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση στο σουτ του Έντερ.

Η ομάδα του Περιστερίου βρήκε δίχτυα στο 84’ με τον Έρλινγκμαρκ, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ μετά από την παρέμβαση του VAR, κάτι που προκάλεσε τις αντιδράσεις των φιλοξενούμενων.

Οι γηπεδούχοι, όμως, δυσκολεύονταν να κρατήσουν μπάλα και δέχονταν πλέον φάσεις. Σε μια εξ αυτών, ο Αγκιμπού Καμαρά βρήκε στην πλάτη της άμυνας τον Αντζιέλσκι, ο οποίος ανατράπηκε από τον Σιντιμπέ. Η φάση ελέγχθηκε για οφσάιντ, δεν υπήρχε κι ως εκ τούτου ο Παπαδόπουλος καταλόγισε πέναλτι κι απέβαλε τον Γάλλο μπακ.

Ο Αντζιέλσκι νίκησε με εξαιρετική εκτέλεση τον Στάνκοβιτς κι έκανε το 1-1 για τον Ατρόμητο στο 89ο λεπτό. Η ΑΕΚ, όμως, στην πρώτη φάση της μετά την ισοφάριση κέρδισε πέναλτι, καθώς ο Μάνταλος πρόλαβε την μπάλα κι ο Έρλινγκμαρκ τον κλώτσησε. Την εκτέλεση την ανέλαβε ο Γκατσίνοβιτς, ο οποίος δεν… μάσησε και στο 90+4’ το εκτέλεσε αλά Πανένκα για να νικήσει τον Τσιντώτα για το 2-1!

Στα υπολειπόμενα λεπτά οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και πήγαν να ισοφαρίσουν στην τελευταία φάση (90+13’) με κεφαλιά του Αντζιέλσκι, αλλά ο Χατζισαφί έδιωξε την μπάλα στη γραμμή, «σφραγίζοντας» το πρώτο «τρίποντο» της ΑΕΚ στην «OPAP Arena».

Διαιτητής: Γιάννης Παπαδόπουλος
Κίτρινες: Κάλενς, Χατζισαφί - Ντε Μποκ, Τσακμάκης, Έρλινγκμαρκ
Κόκκινη: Σιντιμπέ (88΄)
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Κάλενς, Χατζισαφί, Γιόνσον (83΄ Γαλανόπουλος), Άμραμπατ (60΄ Ζίνι), Πισάρο (60΄ Ελίασον), Μάνταλος, Αραούχο (60΄ Τσούμπερ), Πόνσε (60΄ Γκατσίνοβιτς)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόουλμαν): Τσιντώτας, Κεχρίντα, Ασεβέδο, Τακμάκης, Ντε Μποκ, Έρλινγκμαρκ, Κουντέ (55΄ Καμαρά), Κουέν (46΄ Έντερ), Γιουμπιτάνα (69΄ Φριντγιόνσον), Βέργος (69΄ Αντζιέλσκι), Ρομπάιγ (55΄ Βαλένσια)

TA HIGHLIGHTS

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ματίας Αλμέιδα (ΑΕΚ)

Κρις Κόουλμαν (Ατρόμητος)