ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καρέτσας: Το 16χρονο παιδί-θαύμα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου πέτυχε ασύλληπτο γκολ - Βίντεο

Καρέτσας: Το 16χρονο παιδί-θαύμα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου πέτυχε ασύλληπτο γκολ - Βίντεο
Screenshot

Ο 16χρονος Κωνσταντίνος Καρέτσας είναι το νέο wonderkid του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και η γκολάρα που έβαλε με την ομάδα νέων της Γκενκ το αποδεικνύει.

Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ο 16χρονος (τα κλείνει στις 19 Νοεμβρίου) έχει τραβήξει πάνω του τα βλέμματα, με την Γκενκ να προλαβαίνει να υπογράψει μαζί του επαγγελματικό συμβόλαιο, παρά το ενδιαφέρον ομάδων όπως η Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Καρέτσας αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία του βελγικού πρωταθλήματος με την ομάδα νέων Γκενκ και την Κυριακή (1/10) πέτυχε ένα απίθανο γκολ που ήδη έχει γίνει viral.

Στο πλαίσιο της εκτός έδρας αναμέτρησης με την Ντέντερ, ο Έλληνας ομογενής βγήκε στην κόντρα από τα δεξιά, έκανε διαγώνια κίνηση προς την περιοχή και τρομερό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα συστημένη στο δεξί παραθυράκι της εστίας της Ντέντερ.

Με αυτό το γκολ ο Καρέτσας άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη της Γκενκ με 3-1.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Καρέτσας

Γεννημένος στις 19 Νοεμβρίου του 2007 στο Γκενκ από Βορειοελλαδίτες μετανάστες, ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από τα τσικό της τοπικής ομάδας προτού μετακομίσει στην Άντερλεχτ, το 2021.

Ωστόσο, τα διοικητικά προβλήματα στον ιστορικό σύλλογο οδήγησαν στην οικογενειακή απόφαση της αποχώρησής του από εκεί. Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, ενδιαφέρον έδειξαν οι Μάντσεστερ Σίτι και Άγιαξ, αλλά η οικογένεια Καρέτσα επέλεξε την επιστροφή στην Γκενκ, από την οποία αναδείχθηκαν παίκτες όπως ο Κέβιν ντε Μπρόινε και ο Τιμπό Κουρτουά.

Ο νεαρός ταλαντούχος μεσοεπιθετικός έχει ήδη κληθεί να συμμετέχει με τις μικρές εθνικές του Βελγίου. Η ΕΠΟ έκανε μια κρούση στην πλευρά του πρόσφατα για να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του, αλλά προς το παρόν ο Καρέτσας θα αγωνίζεται με τους «κόκκινους διαβόλους».

Βέβαια, βάσει των σχετικών κανονισμών, εθνικότητα και ποδοσφαιρικό διαβατήριο δεν κατοχυρώνεται μέχρι την ενηλικίωση, συνεπώς δεν είναι δεσμευτική και η μέχρι στιγμής παρουσία του 16χρονου στις μικρές εθνικές ομάδες του Βελγίου.