ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολλανδία: Επέστρεψε σπίτι του ο Φάεσεν - Η ανατριχιαστική περιγραφή της κατάρρευσης στο γήπεδο

Ολλανδία
EPA/OLAF KRAAK

Ολλανδία: Ο τρομακτικός τραυματισμός του Ετιέν Φάεσεν σόκαρε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, με τον τερματοφύλακα της Βάαλβαϊκ να παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Σκληρές εικόνες συγκλόνισαν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, στο παιχνίδι της Βάαλβαϊκ με τον Άγιαξ. Το ματς ήταν στο 2-3 λίγο πριν συμπληρωθούν τα 90 λεπτά. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Ετιέν Φάεσεν, συγκρούστηκε σφοδρά με τον επιθετικό του «Αίαντα», Μπράιαν Μπρόμπεϊ και κατέρρευσε στο χορτάρι.

Χρειάστηκε να γίνει χρήση απινιδωτή από τους γιατρούς και η αναμέτρηση για την Eredivisie οδηγήθηκε σε οριστική διακοπή. Οι πρώτες βοήθειες κράτησαν έξι λεπτά και οι συμπαίκτες του έφτιαξαν ένα «τοίχος» γύρω του.

Την Κυριακή (1/10) ήρθαν ευχάριστα νέα, καθώς όπως ενημέρωσε η Βάαλβαϊκ, ο Φάεσεν είχε ένα ήρεμο βράδυ.

«Μετά την ενημέρωσή μας χθες το βράδυ, μπορούμε να αναφέρουμε ότι ο τερματοφύλακάς μας Ετιέν Φάεσεν είχε μια καλή βραδιά και συνέχισε την αποθεραπεία του.

Για τον Ετιέν είναι σημαντικό προς το παρόν να μπορέσει να αναρρώσει με ηρεμία τις επόμενες ώρες και μέρες. Θα θέλαμε λοιπόν να σας παρακαλέσουμε να δώσετε σε αυτόν και την οικογένειά του χρόνο για ξεκούραση

Εκ μέρους όλων στη Βάαλβαϊκ, ευχόμαστε στον Ετιέν, και σε όλους τους ανθρώπους γύρω του, πολλή δύναμη. Ελπίζουμε να τον δούμε σύντομα ξανά στο κλαμπ», αναφέρει η ενημέρωση.

Μάλιστα, την Δευτέρα (2/10) ο Φάεσεν πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του ο αρχηγός των Ολλανδών, Μίκιελ Κράμερ, λέγοντας πως ο συμπαίκτης του είναι καλά πλέον και έχει επιστρέψει στο σπίτι του.

«Πέρασε μια νύχτα στο νοσοκομείο, όπου έκαναν εξετάσεις. Ευτυχώς δεν υπήρχε αιμορραγία, οπότε φαινόταν καλά. Πέρασε μια ήρεμη νύχτα και επέστρεψε στο σπίτι,έχοντας πάρει τις οδηγίες του γιατρού και του φυσιοθεραπευτή. Όλα αυτά είναι θετικά μηνύματα», είπε μιλώντας στο ποδοσφαιρικό talk show «Studio Voetbal» για τον τραυματισμό του Ετιέν Φάεσεν, ενώ αναφερόμενος στα λεπτά που ακολούθησαν της σύγκρουσης, όπου οι πρώτες βοήθειες που του προσέφεραν οι διασώστες του γηπέδου, αλλά και η χρήση απιδινωτή του έσωσαν τη ζωή, τόνισε:

«Ήταν τρομακτικό. Ελπίζεις να μην ζήσεις ποτέ κάτι τέτοιο. Εκείνη τη στιγμή είσαι μακριά από τον κόσμο. Ο γιατρός μας έπρεπε να βγάλει έξω τη γλώσσα του, γιατί την είχε καταπιεί. Όταν βλέπεις την ανάνηψη, φοβάσαι και φυσικά αμέσως σκέφτεσαι καρδιακή ανακοπή. Ήταν ένα σοκ»