ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, ΠΑΟΚ: Προτάσεις για τρισδιάστατο έλεγχο οφσάιντ και goal line technology

Super League, ΠΑΟΚ: Προτάσεις για τρισδιάστατο έλεγχο οφσάιντ και goal line technology
Intime

Super League: Δύο σημαντικές προτάσεις για τη βελτίωση στη λήψη αποφάσεων στις αναμετρήσεις του πρωταθλήματος κατέθεσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των «ασπρόμαυρων» Μάκης Γκαγκάτσης, κατέθεσε τις δύο προτάσεις της ΠΑΕ, με την πρώτη να αφορά στο τρισδιάστατο σύστημα ελέγχου του οφσάιντ, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Μουντιάλ του Κατάρ, ενώ στην συνέχεια «πέρασε» και στην Serie A της Ιταλίας.

Η δεύτερη πρόταση από τους Θεσσαλονικείς είναι το goal line technology, το σύστημα με το οποίο ειδοποιείται άμεσα ο διαιτητής αν η μπάλα έχει περάσει την γραμμή του τέρματος και χρησιμοποιείται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και σε μεγάλα πρωταθλήματα.

Οι δύο προτάσεις του «Δικέφαλου του Βορρά» αφορούν στη βελτίωση του προϊόντος, αλλά κα τη μείωση της πιθανότητας ανθρώπινου λάθους στις αναμετρήσεις του πρωταθλήματος της Super League. Από την πλευρά της, η διοργανώτρια αρχή δεσμεύτηκε να ασχοληθεί με τις δύο προτάσεις, αρχικά διερευνώντας το κόστος και εν συνεχεία στις επαφές με την Πολιτεία για την ανάληψη εξόδων εγκατάστασης.

Τέλος, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αιτήθηκε άμεση σύγκληση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου για τη διάδοχη κατάσταση στο πόστο του Αρχιδιαιτητή, ενώ έθεσε και θέμα του υπευθύνου VAR, Ζοάο Καπέλα, που είχε προσληφθεί επί εποχής Στιβ Μπένετ.

Σχετικές ειδήσεις