ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 5-0: Με… περίπατο και ξεκούραστα πλησίασε κορυφή

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 5-0: Με… περίπατο και ξεκούραστα πλησίασε κορυφή

Χωρίς να συναντήσει καμία δυσκολία ο Παναθηναϊκός «κλείδωσε» τη νίκη απ’ το πρώτο μέρος, επικρατώντας τελικά 5-0 του Ατρόμητου – Εξαιρετικός Τζούρισιτς με δύο γκολ και ασίστ, με δέκα τελείωσαν το ματς οι δύο ομάδες.

Η όποια ανησυχία του Παναθηναϊκού για το ματς με τον Ατρόμητο, είχε να κάνει με την ενέργεια των «πράσινων» λόγω των συνεχόμενων απαιτητικών αγώνων. Η εξ αναβολής αναμέτρηση για την 1η αγωνιστική της Super League, τελικά αποδείχθηκε ιδιαίτερα εύκολη υπόθεση για το «τριφύλλι». Με το 5-0 να το αποδεικνύει.

Οι «πράσινοι» ήταν ουσιαστικοί και κατάφεραν να τελειώσουν το ματς νωρίς. Σκόραραν στην πρώτη τους φάση, λίγο μετά το ημίωρο είχαν «καθαρό» σκορ και στο τέλος του πρώτου μέρους έκαναν το 3-0 με πέναλτι, που έφερε και την αποβολή του Ασεβέδο. Στο δεύτερο μέρος απλά ανέβασαν τη διαφορά στο 5-0.

Κορυφαίος για το «τριφύλλι» ήταν ο εξαιρετικός Τζούρισιτς. Ο Σέρβος πέτυχε δύο γκολ, είχε ασίστ στον Παλάσιος και έκανε τη διαφορά. Ο Αργεντινός πέρα απ’ το τέρμα του είχε και κερδισμένο πέναλτι αλλά και αποβολή, καθώς και την ασίστ στο πέμπτο γκολ, ενώ ο Σπόραρ σκόραρε απ’ την άσπρη βούλα κι είχε την πάσα στο τέταρτο γκολ. Σκόρερ ξανά παρά τα λίγα λεπτά που έπαιξε ο Γερεμέγιεφ. Οι «πράσινοι» τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ζέκα, στο πρώτο του ματς μετά την επιστροφή του!

Η αναμέτρηση άρχισε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό. Ουσιαστικά στην πρώτη του σοβαρή επίθεση, κατάφερε να βρει γκολ προβαδίσματος. Στο 3ο λεπτό ο Μλαντένοβιτς έκανε υπέροχη σέντρα και ο Τζούρισιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Σε ένα γκολ συνεργασίας των δύο Σέρβων του «τριφυλλιού».

Οι ισορροπίες άλλαξαν με το… καλησπέρα στο ματς, οπότε και τα πλάνα του Ατρόμητου διαμορφώθηκαν ανάλογα. Στο 11’ από λάθος του Βαγιαννίδη ο Βέργος έκανε καλό σουτ, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Το ματς δεν ήταν θεαματικό και δεν είχε φάσεις μετά το τέρμα των «πράσινων». Στο 25’ ο Βέρμπιτς έχασε την μπάλα, διαμαρτυρήθηκε για φάουλ που δε δόθηκε, στην κόντρα ο Γιουμπιτάνα έγινε απειλητικός αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ενώ οι φάσεις απουσίαζαν, ο Παναθηναϊκός ήταν ουσιαστικός και στο 33’ κατάφερε να πετύχει και δεύτερο τέρμα! Ο Τζούρισιτς με εξαιρετικό τρόπο δείγμα της μεγάλης του κλάσης πέρασε τον Τζαβέλλα, έδωσε στον Παλάσιος και ο Αργεντινός σκόραρε για το 2-0 των «πράσινων».

Ο Βέρμπιτς λίγο αργότερα είχε αρχικά κεφαλιά που κόντραρε και πέρασε κόρνερ, ενώ στη συνέχεια σούταρε πάνω στον Τσιντώτα. Στο 40’ ο Βέργος προσπάθησε να απειλήσει χωρίς να ανησυχήσει ο Λοντίγκιν.

Με το ημίχρονο να φτάνει στο τέλος του, ο Ασεβέδο εντός περιοχής έσπρωξε από πίσω τον Παλάσιος. Ο Μανούχος δεν έδωσε κάτι, αλλά κλήθηκε από το VAR να κάνει έλεγχο της φάσης. Τελικά υπέδειξε το πέναλτι κρίνοντας πως το σπρώξιμο είναι πάνω στη γραμμή και απέβαλε τον παίκτη του Ατρόμητου, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με δέκα. Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Σπόραρ ανέλαβε την εκτέλεση και διαμόρφωσε το 3-0 για τον Παναθηναϊκό.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με κεφαλιά του Παλάσιος στο 48’ που έσωσε πάνω στη γραμμή ο Τσιντώτας. Ο Σπόραρ λίγο αργότερα σκόραρε, αλλά σφυρίχτηκε φάουλ οπότε δε μέτρησε το τέρμα. Ακολούθησαν νωρίς αλλαγές για να δοθούν ανάσες, με τον Αράο να παίζει στόπερ αντί του Γεντβάι, ενώ πρώτη συμμετοχή μετά την επιστροφή του στο «τριφύλλι» έκανε κι ο Ζέκα. Ο οποίος αποθεώθηκε κατά την είσοδό του και του έδωσαν αμέσως το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε και τέταρτο γκολ στο 59’. Ο Σπόραρ ήταν αυτός που έκανε την πάσα στον Τζούρισιτς και ο Σέρβος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, έχοντας και την ασίστ στο δεύτερο γκολ του Παλάσιος. 4-0 με εξαιρετική απόδοση του Σέρβου.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Αντζιέλσκι στο 71’, χωρίς αποτέλεσμα. Η προσπάθεια του Γερεμέγιεφ κόπηκε, ενώ το σουτ του Ρούμπεν δεν απείλησε. Στο 85’ ο Ζέκα πήγε επικίνδυνα στη φάση και έτσι το ντεμπούτο του στη δεύτερη θητεία του στον Παναθηναϊκό, ολοκληρώθηκε άδοξα με αποβολή! Παρ’ όλα αυτά, αποθεώθηκε από το γήπεδο.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, ήρθε και το πέμπτο γκολ με σκόρερ τον Γερεμέγιεφ από ασίστ του Παλάσιος. Ο Σουηδός σκόραρε ξανά ενώ πέρασε στο ματς προς το τέλος της αναμέτρησης, όπως είχε κάνει και κόντρα στον ΠΑΟΚ!

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση 5-0. Έτσι το «τριφύλλι» οδηγείται με ηρεμία στη διακοπή, ανεβαίνοντας στους 16 βαθμούς και τη 2η θέση της βαθμολογίας. Ο Ατρόμητος συνεχίζει χωρίς νίκη και με μόλις 3 βαθμούς μετά από 7 αγώνες.

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)

Κίτρινες: - 44’ Έντερ Γκονζάλες

Αποβολές: 85’ Ζέκα (απευθείας κόκκινη) - 45’ Ασεβέδο (απευθείας κόκκινη)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης (79’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Γεντβάι (58’ Αράο), Μλαντένοβιτς, Ρουμπέν, Βιλένα (58’ Ζέκα), Παλάσιος, Τζούριτσιτς (79’ Ιωαννίδης), Βέρμπιτς, Σπόραρ (69’ Γερεμέγεφ).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόλμαν): Τσιντώτας, Κεσχρίντα (88’ Κιβρακίδης), Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Έντερ Γκονζάλες (57’ Φριντιγιόνσον), Έρλινγκμαρκ, Γιουμπιτανά (46’ Ιμερέκοφ), Καμαρά, Βαλένσια (69’ Κουέν), Βέργος (68’ Αντζιέλσκι).

Οι δηλώσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και του Κρις Κόλμαν: