ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Έξαλλος ο Μαρινάκης για νέο Αρχιδιαιτητή - «Είναι ξεφτίλα για Σαββίδη και Μελισσανίδη!»

Ολυμπιακός: Έξαλλος ο Μαρινάκης για νέο Αρχιδιαιτητή - «Είναι ξεφτίλα για Σαββίδη και Μελισσανίδη!»
Eurokinissi

Ολυμπιακός: Έξαλλος αποχώρησε από τη διαδικασία εκλογής του νέου Αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αφήνοντας αιχμές για Ιβάν Σαββίδη και Δημήτρη Μελισσανίδη.

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του Βαγγέλη Μαρινάκη κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας για την εκλογή του νέου επικεφαλής της ΚΕΔ. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, είχε προτείνει τον Πίτερ Φρόιντφελντ, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Μάλιστα, ο διοικητικός ηγέτης των «ερυθρόλευκων», στην τοποθέτησή του στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, χαρακτήρισε παράνομη τη διαδικασία, ενώ εξαπέλυσε επίθεση προς τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας.

Μετά τις αντιδράσεις, το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία, όπου με ψήφους 8-2 ο Σουηδός 59χρονος Πίτερ Φρόιντφελντ, έλαβε το… χρίσμα για την ηγεσία της ελληνικής διαιτησίας, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν.

Ωστόσο, σ’ εκείνο το σημείο υπήρξε μία ακόμα έντονη αντίδραση από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος άφησε αιχμές εναντίον των μεγαλομετόχων του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. «Είναι ξεφτίλα αυτό που γίνεται σήμερα για τον κύριο Σαββίδη και τον κύριο Μελισσανίδη! Ξεφτίλα! Άλλα συμφωνήσατε στην Super League και άλλα εδώ! Ξαναλέω: Ξεφτίλα!».

Παράλληλα, στην απόρριψη του Σκανδιναβού παλαίμαχου ρέφερι φέρεται πως στάθηκε και ο Μπουτσικάρης, εκπροσωπώντας τον Παναθηναϊκό.

Τέλος, έντονη ήταν και η αντίδραση του Κώστα Καραπαπά, ο οποίος ανέφερε στη ψηφοφορία: «Ο Ολυμπιακός αποχωρεί από αυτή την προφανώς στημένη και προσυνεννοημένη διαδικασία. Δεν υπάρχει πάτος που να μην τον έχετε φτάσει. Μόνο ότι υπήρχαν ομάδες που ήξεραν τον αρχιδιαιτητή από πριν αποδεικνύει πόσο στημένα είναι όλα. Ευτυχώς έγινε ψηφοφορία και όλοι οι φίλαθλοι θα ξέρουν ποιοι είναι πίσω από αυτή την ξεφτίλα! Εμείς θα προχωρήσουμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για τη διαδικασία και αυτό το προσυνεννοημένο θέατρο. Αν νομίζετε ότι θα πάει έτσι, είστε γελασμένοι».

Σχετικές ειδήσεις