ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γαλλία: Σάλος με Μπενζεμά! Ζητούν αφαίρεση της υπηκοότητας μετά τη «σύνδεση» με γνωστούς τρομοκράτες

Γαλλία: Σάλος με Μπενζεμά! Ζητούν αφαίρεση της υπηκοότητας μετά τη «σύνδεση» με γνωστούς τρομοκράτες

Η Γαλλίδα πολιτικός, Βαλερί Μπογέ, ζητά την αφαίρεση της γαλλικής υπηκοότητας και της «Χρυσής Μπάλας» από τον Καρίμ Μπενζεμά, μετά τις κατηγορίες για «σχέσεις» με γνωστή τρομοκρατική οργάνωση. 

Σάλος έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα στη Γαλλία με τον Καρίμ Μπενζεμά και τις καταγγελίες για σύνδεση με την τρομοκρατική οργάνωση «Αδελφοί Μουσουλμάνοι».

Η γερουσιαστής της Γαλλίας Βαλερί Μπογέ, μάλιστα, ζητά την αφαίρεση της γαλλικής υπηκοότητας και την επιστροφή της «Χρυσής Μπάλας» από τον διεθνή επιθετικό.

Μετά την κατηγορία του υπουργού Εσωτερικών της χώρας, Ζεράλ Νταρμανέν, που ανέφερε ότι ο Καρίμ Μπενζεμά έχει «σχέση» με την τρομοκρατική ομάδα που είναι γνωστή ως «Αδελφοί Μουσουλμάνοι», η Γαλλίδα γερουσιαστής ζήτησε μέσω δελτίου τύπου να ληφθούν σκληρά αντίποινα κατά του επιθετικού της Αλ Ιτιχάντ, εάν επιβεβαιωθούν οι συγκεκριμένες κατηγορίες.

Όπως αναφέρει, ζητά την αφαίρεση της γαλλικής υπηκοότητας, αλλά και να του πάρουν πίσω το τρόπαιο της «Χρυσής Μπάλας» που κέρδισε πριν από ένα χρόνο από το France Football.

«Εάν οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών είναι αληθινές, πρέπει να εξετάσουμε τις κυρώσεις κατά του Καρίμ Μπενζεμά. Μια αρχικά συμβολική κύρωση θα ήταν να του αφαιρέσουμε τη "Χρυσή Μπάλα".

Τέλος, πρέπει να ζητήσουμε την αφαίρεση της γαλλικής υπηκοότητας. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι ένας Γάλλος υπήκοος, γνωστός διεθνώς, μπορεί να ντροπιάσει, ακόμη και να προδώσει τη χώρα του με αυτόν τον τρόπο», εξηγεί στη δήλωσή της η Μπογέ.

Σχετικές ειδήσεις