ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Europa League, Μαρσέιγ – ΑΕΚ 3-1: Μια κακή στιγμή κι ο Στεφάνσκι τη «γκρέμισαν» στο Βελοντρόμ

Μαρσέιγ - ΑΕΚ Europa League
Intime News

Europa LeagueΤο τραγικό λάθος του Τσίτσαν Στάνκοβιτς, αλλά κι οι αποφάσεις των Στεφάνσκι και VAR, οδήγησαν την ΑΕΚ στην πρώτη ήττα της στον Β’ όμιλο. 

Οι «κιτρινόμαυροι» σε έναν αγώνα γιορτή ηττήθηκαν 3-1 από τη Μαρσέιγ, η οποία πανηγύρισε το πρώτο της «τρίποντο».

Η ΑΕΚ έδωσε μεγάλη μάχη μέχρι το 55ο λεπτό, σε εκείνο το σημείο ο Στάνκοβιτς έκανε τραγικό λάθος, με αποτέλεσμα να υποπέσει σε πέναλτι, ενώ αποβλήθηκε (σωστά) μετά από την παρέμβαση του VAR.

Αυτή ήταν ενδεχομένως η μοναδική σωστή απόφαση του Video Assistant Referree, Τόμας Κβιατκόβσκι, ο οποίος δεν κάλεσε τον Ντάνιελ Στεφάνσκι, ούτε στη φάση του πρώτου γκολ των γηπεδούχων, ούτε στο πέναλτι που καταλόγισε στο τρίτο τέρμα.

Στην πρώτη περίπτωση η ΑΕΚ «φωνάζει» για φάουλ πάνω στον Βίντα, ενώ στη δεύτερη η παράβαση που καταλογίζει ο ρέφερι είναι τουλάχιστον πολύ αυστηρή. Κάπως έτσι οι δύο Πολωνοί εξελίχθηκαν σε αρνητικοί πρωταγωνιστές.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι «κιτρινόμαυροι» έλεγξαν τον ρυθμό και δεν δέχθηκε πολλές φάσεις από τη Μαρσέιγ, η οποία απείλησε μόνο με τον Εντιαγέ. Αντίστοιχα, βέβαια, δεν έκαναν και πολλά πράγματα στην επίθεση.

Η Μαρσέιγ προηγήθηκε με τον Βιτίνια στο 27ο λεπτό, σε μια φάση, πάντως, που φαίνεται να κάνει επιθετικό φάουλ στον Βίντα. Ο VAR, όμως, υπέδειξε στον Στεφάνσκι ότι δεν υπάρχει κάτι αντικανονικό.

Δύο λεπτά νωρίτερα, η ΑΕΚ είχε ζητήσει πέναλτι σε ανατροπή του Τσούμπερ, ωστόσο ο Πολωνός ρέφερι υπέδειξε φάουλ έξω από την περιοχή.

Ο Ελβετός κατάφερε να βρει δίχτυα στις καθυστερήσεις, αλλά το γκολ δεν μέτρησε, καθώς μετά κι από έλεγχο του VAR ο Βίντα υποδείχθηκε, νωρίτερα στη φάση, σε θέση οφσάιντ.

Μετά την ανάπαυλα, ο Αλμέιδα έβαλε τον Πόνσε στην κορυφή της επίθεσης κι ο Τσούμπερ πέρασε στα άκρα. Από τον Ελβετό ξεκίνησε η φάση του γκολ, καθώς ήταν αυτός που έδωσε από τα αριστερά στον Μάνταλο, ο οποίος έκανε για τον Πινέδα, ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1 στο 53ο λεπτό.

Σε ένα σημείο που η ΑΕΚ είχε ισοφαρίσει κι έδειχνε πολύ καλή εικόνα, ήρθε το τραγικό λάθος του Στάνκοβιτς, ο οποίος έκανε πέναλτι κι είδε και την κόκκινη (μετά την παρέμβαση του VAR) από το… πουθενά στο 57ο λεπτό. Ο Χαρίτ αξιοποίησε την ευκαιρία που είχε κι έκανε το 2-1 από την άσπρη βούλα.

Η «Ένωση» βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά δεν πρόλαβε ούτε καν να παλέψει, καθώς ο Στεφάνσκι εξάντλησε την αυστηρότητα του στη φάση του Άμραμπατ με τον Λόντι. Ειδικά, από τη στιγμή που δεν έδωσε επιθετικό φάουλ στο πρώτο γκολ, δεν δικαιολογείται η απόφαση του στο 68ο λεπτό.

Ο Βερετού ευστόχησε κι έκανε το 3-1 για τη Μαρσέιγ, η οποία «κλείδωσε» το πρώτο της «τρίποντο» στον όμιλο. Παράλληλα, αυτό ήταν το 5ο γκολ που δέχεται η ΑΕΚ από το σημείο του πέναλτι! Με τα πάντα να έχουν κριθεί οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες να πετύχουν κι άλλα γκολ, αλλά ο Αθανασιάδης το απέτρεψε, ενώ το τέρμα του Σαρ δεν μέτρησε ως οφσάιντ.

Διαιτητής: Ντανιέλ Στεφάνσκι
Κίτρινες: Μπαλέρντι - Σιντιμπέ, Ρότα, Άμραμπατ, Γιόνσον
Κόκκινη: Στάνκοβιτς (57΄)
ΜΑΡΣΕΪΓ (Τζενάρο Γκατούζο): Μπλάνκο, Κλος (88΄ Ναντίρ), Μπεμπά, Μπαλέρντι (88΄ Μεϊτέ), Λόντι, Κοντογκμπιά, Ρονζιέ, Χαρίτ (75΄ Σαρ), Βερτού (88΄ Μουρίγιο), Εντιαγέ, Βιτίνια (75΄ Ομπαμεγιάνγκ)
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (46΄ Πόνσε), Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί (44΄λ.τρ. Μοχαμαντί), Γιόνσον, Σιμάνσκι (75΄ Γαλανόπουλος), Πινέδα, Μάνταλος (59΄ Αθανασιάδης), Άμραμπατ (75΄ Ελίασον), Τσούμπερ

ΤΑ HIGHLIGHTS

Σχετικές ειδήσεις