ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι 0-3: Αφεντικό της πόλης ο ασταμάτητος Χάαλαντ!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι 0-3: Αφεντικό της πόλης ο ασταμάτητος Χάαλαντ!
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε θριαμβευτικά από το Ολντ Τράφορντ με 3-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να πετυχαίνει δύο γκολ και να «σερβίρει» το τρίτο στον Φόντεν. 

Με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να είναι ασταμάτητος η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 3-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πήρε άνετα το ντέρμπι της πόλης.

Ο Νορβηγός επιθετικός πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας του και έδωσε την ασίστ για το τρίτο στον Φιλ Φόντεν για να ολοκληρωθεί ο θρίαμβος που επανέφερε την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League.

Η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε πέναλτι στο 24' με παρέμβαση του VAR, όταν ο Χόιλουντ σε ένα φάουλ από τα αριστερά κράτησε εντός περιοχής τον Ρόντρι. Ο Χάαλαντ ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ στο 26' της αναμέτρησης.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 48' με τον Μπρούνο Φερνάντες να κάνει το σουτ εκτός περιοχής αλλά ο Έντερσον μπλόκαρε σταθερά.

Ένα λεπτό αργότερα η Σίτι βρήκε και δεύτερο γκολ με σκόρερ και πάλι τον Χάαλαντ. Ο Μπερνάρντο Σίλβα έβγαλε τη σέντρα από αριστέρα και ο Νορβηγός φορ με κεφαλιά νίκησε τον Ονάνα, αυτή τη φορά για το 2-0 των μπλε.

Στο 80' ο θρίαμβος ολοκληρώθηκε με το 0-2, όταν μετά από σουτ του Ρόντρι, ο Ονάνα απέκρουσε, με την μπάλα να φτάνει στον Χάαλαντ, ο οποίος δεν έψαξε το χατ τρικ αλλά είδε την κίνηση του Φόντεν, του έδωσε την πάσα και αυτός από κοντά απλά την έσπρωξε στα δίχτυα.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ονάνα, Νταλότ, Μαγκουάιρ, Έβανς, Λίντελεφ, Άμραμπατ (46' Μάουντ), ΜακΤόμινεϊ, Φερνάντες, Ράσφορντ (86' Ράσφορντ), Έρικσεν, Χόιλουντ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Σίλβα, Φόντεν, Γκρίλις (87' Κόβατσιτς), Άλβαρες (87' Ντοκού), Χάλαντ