ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουίς Ντίας: Λύτρωση για τον άσο της Λίβερπουλ - Οι απαγωγείς απελευθερώνουν τον πατέρα του

Λουίς Ντίας: Λύτρωση για τον άσο της Λίβερπουλ - Οι απαγωγείς απελευθερώνουν τον πατέρα του

Χαρμόσυνα νέα για την οικογένεια του Λουίς Ντίας, με τους απαγωγείς στην Κολομβία να είναι έτοιμοι να απελευθερώσουν τον πατέρα του μετά από 13 μέρες.

Ήταν 29 Οκτωβρίου όταν η μητέρα και ο πατέρας του Λουίς Ντίας απήχθησαν από ένοπλους άνδρες με μοτοσικλέτες, όσο βρίσκονταν σε ένα βενζινάδικο στο Μπαράνκας.

Η μητέρα του απελευθερώθηκε άμεσα με ενέργειες της αστυνομίας και του στρατού, αλλά ο πατέρας του άσου της Λίβερπουλ παρέμεινε όμηρος των απαγωγέων του. Η περιπέτειά του, ωστόσο, αναμένεται να λάβει άμεσα τέλος.

Με ανακοίνωσή του το «Βόρειο Μέτωπο Πολέμου», το οποίο ευθύνεται για την απαγωγή, υποστήριξε πως θα απελευθερώσει τον Λουίς Μάνουελ Ντίας, γιατί ο γιος του αποτελεί ένα αγαπητό πρόσωπο στην κοινωνία της Κολομβίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΒΜΠ:

«Είμαστε αλληλέγγυοι με τις οικογένειες που βιώνουν πόνο και τραγωδίες λόγω της ανεργίας, της εγκληματικής βίας του παραμιλιταρισμού και της εγκατάλειψης του κράτους. Η διαφθορά των πολιτικών είναι η κύρια απειλή για τη σταθερότητα της περιοχής.

Το Μέτωπο Βορείου Πολέμου στέρησε την ελευθερία σε έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι ο πατέρας του "Λούτσο" Ντίας. Ως εκ τούτου η απελευθέρωσή του δρομολογείται, επειδή είναι συγγενής του μεγάλου αθλητή που αγαπούν όλοι οι Κολομβιανοί».