ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έλληνες εξωτερικού: Γιακουμάκης on fire! Γκολ και δύο ασίστ στη νίκη της Ατλάντα

Γιώργος Γιακουμάκης
EPA/ERIK S. LESSER

Έλληνες εξωτερικού: Ο Γιώργος Γιακουμάκης πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση κι οδήγησε την Ατλάντα στη νίκη (4-2) επί του Κολόμπους, για τα playoffs του MLS.

Ο διεθνής επιθετικός αναδείχθηκε καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης του πρωταθλήματος των ΗΠΑ, αφήνοντας πίσω του τον Λιονέλ Μέσι.

Λίγες ημέρες αργότερα, έδειξε ξανά γιατί κέρδισε το συγκεκριμένο βραβείο. Ο Γιακουμάκης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην επικράτηση της ομάδας του, η οποία ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά των playoffs, με την πρόκριση να κρίνεται πλέον στο τρίτο ματς.

Ο 28χρονος Έλληνας άνοιξε το σκορ στο 38ο λεπτό, με το 18ο τέρμα του στη σεζόν. Οι Κολόμπους Κρου ισοφάρισαν με τον Κούτσο Ερνάντες στο 45’, αλλά στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιακουμάκης έδωσε την τελική πάσα στον άλλοτε παίκτη του Άρη, Σάντε Σίλβα, ο οποίος έκανε το 2-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο επιθετικός της Ατλάντα Γιουνάιτεντ έδειξε ξανά την ικανότητα του στη δημιουργία, καθώς έδωσε την ασίστ στο γκολ του Μουσκέρα για το 3-1 στο 83’. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τέταρτο γκολ με τον Αλμάντα στο 88ο λεπτό, με τους «κιτρινόμαυρους» να μειώνουν στις καθυστερήσεις με τον Άρφστεν.

ΤΑ HIGHLIGHTS

Σχετικές ειδήσεις