ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Νέο φιάσκο για την Γιουνάιτεντ, στους «16» Μπάγερν, Ίντερ, Ρεάλ και Σοσιεδάδ (vid)

Champions League: Νέο φιάσκο για την Γιουνάιτεντ, στους «16» Μπάγερν, Ίντερ, Ρεάλ και Σοσιεδάδ (vid)
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Champions League: Με τέσσερις ακόμα ομάδες να εξασφαλίζουν την πρόκριση στους «16» και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να γνωρίζει ήττα-σοκ με 4-3 στην Κοπεγχάγη, παρότι προηγήθηκε 0-2 και 2-3, ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική.

Έξι στο σύνολο έγιναν οι ομάδες που έκλεισαν εισιτήριο για τη νοκ άουτ φάση των καλύτερων «16» από την 4η μόλις αγωνιστική του Champions League.

Στις Μάντσεστερ Σίτι και Λειψία προστέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (8/11) οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Ίντερ και Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Το ματς της βραδιάς ωστόσο έγινε στην Δανία, όπου η Κοπεγχάγη επικράτησε 4-3 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έφερε τους «κόκκινους διαβόλους» στην τελευταία θέση. Σε ένα ματς που η ομάδα του Τεν Χαγκ προηγήθηκε 0-2 με γκολ του Χόιλουντ, αλλά είδε τον Ράσφορντ να αποβάλλεται και τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν πριν το ημίχρονο! Οι Άγγλοι πήραν εκ νέου προβάδισμα με 2-3, χάρη σε πέναλτι του Μπρούνο Φερνάντες, αλλά δεν κατάφεραν να το κρατήσουν, με αποτέλεσμα οι Δανεί να βρουν γκολ νίκης στο 88' με τον 17χρονο Μπάρτζι (4-3), που είχε μπει ως αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα.

Δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε της φάσης των ομίλων, η Ρεάλ με το 3-0 επί της Μπράγκα και η Μπάγερν με τον «δαιμονισμένο», Χάρι Κέιν, να σκοράρει δύο φορές και η ομάδα του να νικά 2-1 τη Γαλατασαράι, εξασφάλισαν από τον 3ο και 1ο όμιλο αντίστοιχα την παρουσία τους στα νοκ άουτ της διοργάνωσης.

Βινίσιους και Ροντρίγκο «σφράγισαν» με γκολ την προ ημερών πολυετή επέκταση της συνεργασίας τους στη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ τον... χορό είχε ανοίξει ο Ντίαθ στο πρώτο μέρος.

Η Σοσιεδάδ περίμενε το... δώρο πρόκρισης από την Ίντερ και οι «νερατζούρι» δεν της το αρνήθηκαν. Το πέναλτι του Λαουτάρο Μαρτίνες στο 86΄ χάρισε στην ομάδα του Μιλάνου το «διπλό» επί των Αυστριακών με 1-0 και ταυτόχρονα το «εισιτήριο» της πρόκρισης στην φάση των «16», ενώ το αποτέλεσμα αυτό έστειλε και τους Βάσκους στα νοκ άουτ.

«Αγκαλιά» με την πρόκριση στους «16» βρίσκεται και η Άρσεναλ, μετά τη νίκη της στο «Εμιρέιτς» επί της Σεβίλλης με 2-0. Οι «κανονιέρηδες» προηγούνται στον 2ο όμιλο με +4 βαθμούς από τις Αϊντχόφεν και Λανς και δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της φάσης των γκρουπ μόνο εάν «αυτοκτονήσει» δεν θα βρεθεί στα νοκ άουτ ματς της διοργάνωσης.

Η PSV με την πρώτη της νίκη στον όμιλο (1-0) επί της Λανς «έπιασε» τους Γάλλους στην 2η θέση (από 5 βαθμούς) και με τη Σεβίλη να μένει στους 2, όλα δείχνουν ότι οι πρωτοπόροι της Eredivisie και οι δευτεραθλητές της περασμένης σεζόν της Ligue 1 θα δώσουν μάχη για το δεύτερο «εισιτήριο» στην επόμενη φάση του Champions League.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής και οι βαθμολογίες στους ομίλους του Champions League:

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπάγερν Μονάχου-Γαλατασαράι 2-1

Κοπεγχάγη-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-3

Η βαθμολογία (σε 4 αγ.)

Μπάγερν Μονάχου 12 --Προκρίθηκε στους «16»

Κοπεγχάγη 4

Γαλατασαράι 4

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Άρσεναλ-Σεβίλη 2-0

Αϊντχόφεν-Λανς 1-0

Η βαθμολογία (σε 4 αγ.)

Άρσεναλ 9

Αϊντχόφεν 5

Λανς 5

Σεβίλλη 2

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Νάπολι-Ουνιόν Βερολίνου 1-1

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπράγκα 3-0

Η βαθμολογία (σε 4 αγ.)

Ρεάλ Μαδρίτης 12 --Προκρίθηκε στους «16»

Νάπολι 7

Μπράγκα 3

Ουνιόν Βερολίνου 1

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Σοσιεδάδ-Μπενφίκα 3-1

Σάλτσμπουργκ-Ίντερ 0-1

Η βαθμολογία (σε 4 αγ.)

Σοσιεδάδ 10 -Προκρίθηκε στους «16»

Ίντερ 10 -Προκρίθηκε στους «16»

Σάλτσμπουργκ 3

Μπενφίκα 0

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Ατλέτικο Μαδρίτης-Σέλτικ 6-0

Λάτσιο-Φέγενορντ 1-0

Η βαθμολογία (σε 4 αγ.)

Ατλέτικο Μ. 8

Λάτσιο 7

Φέγενορντ 6

Σέλτικ 1

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Ντόρτμουντ-Νιούκαστλ 2-0

Μίλαν-Παρί Σεν Ζερμέν 2-1

Η βαθμολογία (σε 4 αγ.)

Ντόρτμουντ 7

Παρί Σεν Ζερμέν 6

Μίλαν 5

Νιούκαστλ 4

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Μάντσεστερ Σίτι-Γιουνγκ Μπόις 3-0

Ερυθρός Αστέρας-Λειψία 1-2

Η βαθμολογία (σε 4 αγ.)

Μάντσεστερ Σίτι 12 --Προκρίθηκε στους «16»

Λειψία 9 --Προκρίθηκε στους «16»

Γιουνγκ Μπόις 1

Ερυθρός Αστέρας 1

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μπαρτσελόνα 1-0

Πόρτο-Αντβέρπ 2-0

Η βαθμολογία (σε 4 αγ.)

Μπαρτσελόνα 9

Πόρτο 9

Σαχτάρ Ντόνετσκ 6

Αντβέρπ 0