ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κολομβία: Τέλος στο μαρτύριο του Λουίς Ντίαζ - Απελευθερώθηκε ο πατέρας του από τους απαγωγείς

Κολομβία: Τέλος στο μαρτύριο του Λουίς Ντίαζ - Απελευθερώθηκε ο πατέρας του από τους απαγωγείς
X

Χαρμόσυνα νέα για τον άσο της Λίβερπουλ, Λουίς Ντίαζ, καθώς όπως μεταδίδουν μέσα στην Κολομβία, ο πατέρας του παραδόθηκε από τους αντάρτες του ELN σε μέλη του ΟΗΕ. 

Ελεύθερος αφέθηκε ο Λουίς Μανουέλ Ντίαζ, πατέρας του ποδοσφαιριστή της Εθνικής Κολομβίας και της Λίβερπουλ, Λουίς Ντίαζ.

Η παράδοση πραγματοποιήθηκε μετά από 12 ημέρες παραμονής στις ζούγκλες της Λα Γουαρίχα, στη Σερανία ντελ Περίχα, σύμφωνα με το Semana.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του ΟΗΕ, ως εγγυητή στην ειρηνευτική διαπραγμάτευση με τους αντάρτες του ELN που πραγματοποίησε την απαγωγή.

Η απαγωγή συνέβη στον δήμο Μπαράνκας στις 28 Οκτωβρίου, όταν ο Ντον Λουίς και η σύζυγός του σταμάτησαν σε ένα μανάβικο για να αγοράσουν καρπούζια. Εκείνη τη στιγμή τους πλησίασαν οι δράστες, οι οποίοι τους παρέσυραν με το αυτοκίνητο του πατέρα του ποδοσφαιριστή και τους συνόδευσε μια μοτοσικλέτα.

Ωστόσο, ο δρόμος ήταν κακός και υπό την πίεση των αρχών, οι εγκληματίες έκαναν ένα οδηγικό λάθος, με αποτέλεσμα να σκάσει το λάστιχο του αυτοκινήτου. Άφησαν το όχημα ακινητοποιημένο και εκείνη τη στιγμή κατάφερε να ξεφύγει η μητέρα του Λουίς Ντίαζ.

Οι βαριά οπλισμένοι εγκληματίες έκλεψαν άλλες δύο μοτοσυκλέτες και κατευθύνθηκαν από το Μπαράνκας προς την Κουράιμα, προς τα σύνορα με τη Βενεζουέλα.

Η πίεση από τις αρχές, που είχαν ήδη κλείσει όλες τις εξόδους στα σύνορα, τους έκανε να βρεθούν σε αδιέξοδο, έτσι άφησαν τις μοτοσυκλέτες τους εγκαταλελειμμένες και πήραν τα μονοπάτια προς την οροσειρά της ζούγκλας της Περίχα, γεγονός που περιέπλεξε την έρευνα και κράτησε όλη την Κολομβία σε αγωνία για δύο εβδομάδες.

Τελικά, μετά από διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς, η περιπέτεια του πατέρα του Λουίς Ντίαζ έλαβε τέλος μετά από 12 μέρες.