ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σοκ στο Εκουαδόρ: Πυροβολισμοί με δύο νεκρούς έξω απ’ το γήπεδο της Έμελεκ

Σοκ στο Εκουαδόρ: Πυροβολισμοί με δύο νεκρούς έξω απ’ το γήπεδο της Έμελεκ

Διαμάχη ανάμεσα στους οπαδούς της πασίγνωστης ομάδας της λατινικής Αμερικής «βλέπουν» οι αρχές, για τον έλεγχο διακίνησης ναρκωτικών.

Η οπαδική βία δεν έχει τελειωμό και πλέον εμπλέκεται άμεσα με εγκληματική δραστηριότητα που δεν έχει καμία σχέση με τον αθλητισμό. Δυστυχώς στο Εκουαδόρ υπήρξε ένα ακόμη σοκαριστικό επεισόδιο, έξω απ’ το γήπεδο της διασημότερης ομάδας της χώρας και μιας εκ των πιο γνωστών συνολικά στη λατινική Αμερική, της Έμελεκ.

Το περιστατικό δεν ήταν απλά συμπλοκή οπαδών, αλλά έγινε στο εσωτερικό των οργανωμένων της συγκεκριμένης ομάδας. Οι οποίοι θέλησαν να κάνουν ξεκαθάρισμα λογαριασμών με πυροβολισμούς έξω απ’ το γήπεδο. Αποτέλεσμα ήταν να υπάρχουν μέχρι τώρα δύο νεκροί και έξι τραυματίες. Με τις αρχές να ερευνούν την υπόθεση αναζητώντας τους ενόχους.

Όπως αναφέρεται από τα ΜΜΕ της χώρας, πρόκειται για διαμάχη ανάμεσα σε οργανωμένους οπαδούς της Έμελεκ, για τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών ανάμεσά τους.

Η ομάδα εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα, τονίζοντας πως υπήρξε επίθεση και πυροβολισμοί από αγνώστους σε άτομα που βρίσκονταν έξω απ' το γήπεδο.