ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νύχτα ντροπής για την Πόρτο! Επεισόδια, ξύλο και διακοπή στη Γενική Συνέλευση (vids)

Νύχτα ντροπής για την Πόρτο! Επεισόδια, ξύλο και διακοπή στη Γενική Συνέλευση (vids)
Screenshot

Αδιανόητες εικόνες στο κλειστό του «Ντραγκάο» με συγκρούσεις ανάμεσα σε οπαδούς της Πόρτο, κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση της Πόρτο, με σκοπό την ανάδειξη νέου προέδρου, η οποία αναβλήθηκε.

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Πορτογαλία με όσα έγιναν κατά την Γενική Συνέλευση της Πόρτο, το βράδυ της Δευτέρας (13/11).

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με σχεδόν δύο ώρες καθυστέρηση, λόγω της αυξημένης προσέλευσης στο κλειστό του Ντραγκάο, παρότι ο κόσμος συνέχιζε να προσέρχεται στον χώρο.

Δεκάδες μέλη άρχισαν να διαμαρτύρονται προς το Διοικητικό Συμβούλιο για την έναρξη της ΓΣ. Γρήγορα η ένταση κλιμακώθηκε, με μπουκάλια να εκτοξεύονται προς πάσα κατεύθυνση και οπαδούς να έρχονται στα χέρια. Μπουνιές και κλωτσιές άρχισαν να πέφτουν στις εξέδρες, με την αστυνομία να μην επεμβαίνει, μιας και χρειαζόταν η έγκριση του ΔΣ για να το κάνει σε μια ιδιωτική συνάντηση!

Μετά από λίγη ώρα, η Γενική Συνέλευση συνεχίστηκε, παρότι η ένταση εξακολούθησε να υπάρχει. Και ξέσπασε εκ νέου όταν ένας διαμαρτυρόμενος οπαδός απομακρύνθηκε βίαια από τους υπεύθυνους της Πόρτο, πυροδοτώντας νέες σκηνές βίας στις εξέδρες.

Μετά κι από αυτό η ΓΣ αναβλήθηκε για τις 20 Νοεμβρίου, με τον Αντρέ Βίλας-Μπόας, να κάνει λόγο για νύχτα ντροπής για τον ιστορικό σύλλογο.

Ο πρώην προπονητής της Πόρτο, αναμένεται να είναι και υποψήφιος πρόεδρος, με το σχόλιο του στο Instagram να είναι καυστικό.

«Αναβολή. Μία από τις πιο μαύρες μέρες στην ιστορία της Πόρτο. Στις 20 Νοεμβρίου τα Μέλη θα είναι και πάλι παρόντα. Η Πόρτο πρέπει να βρει τις αρχές, τις αξίες και τα θεμέλιά της. Αυτό που συνέβη σήμερα δεν μπορεί να συμβεί ποτέ ξανά».

Ανάλογο το κλίμα και στις τάξεις των οπαδών. «Αυτό που έκαναν σήμερα ήταν κρίμα. Είμαι 19 ετών, είμαι μέλος της Πόρτο από τότε που ήμουν 4 ετών και αυτό που έκαναν στα μέλη σήμερα ήταν ντροπή. Οι άνθρωποι προσπαθούν να μιλήσουν, να πουν τις απόψεις τους και δεν τους αφήνουν. Κλείστε αυτό το κλαμπ να τελειώνουμε. Αυτός ο σύλλογος πρέπει να ξανασκεφτεί βαθιά τι είναι η Πόρτο. Αυτό που συνέβη σήμερα ήταν απόλυτη ντροπή», είπε ένας νεαρός φίλαθλος.