ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Εξάρα πρόκρισης για Άρσεναλ - Επική επιστροφή για Ίντερ και PSV - Τα highlights

Champions League: Εξάρα πρόκρισης για Άρσεναλ - Επική επιστροφή για Ίντερ και PSV - Τα highlights
EPA/ANDY RAIN, ΑΜΠΕ

Champions League: Την πρόκρισή τους στους «16» της διοργάνωσης εξασφάλισαν από την Τετάρτη (29/11) οι Άρσεναλ και Αϊντχόφεν στον Β’ όμιλο. Κίνδυνος αποκλεισμού από την Ευρώπη για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. «Τεσσάρα» της Ρεάλ στην Νάπολι στη Μαδρίτη.

Απολαυστική ήταν η Άρσεναλ απέναντι στη Λανς στο «Emirates». Οι «κανονιέρηδες» πήραν… εκδίκηση για την ήττα τους στον πρώτο γύρο, διέλυσαν 6-0 τους Γάλλους και εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στους «16» του Champions League. Μάλιστα, πήραν… μαζί τους και την PSV Αϊντχόφεν, έπειτα από το επικό «διπλό» των Ολλανδών στην Ανδαλουσία 3-2 τη Σεβίλλη.

Τρομακτικό ήταν το πρώτο ημίχρονο για το «συγκρότημα» του Μικέλ Αρτέτα. Μέσα σε 14 λεπτά, από το 13’ μέχρι το 27’ σημείωσε τέσσερα τέρματα και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη συνέχεια. Ο Κάι Χάβερτς άνοιξε το σκορ στο Λονδίνο και οκτώ λεπτά αργότερα (21’) ο Ζεσούς διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Ο Σάκα στο 23’ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 και στο 27’ ο Μαρτινέλι ολοκλήρωσε την… καταιγίδα για τους γηπεδούχους.

Ωστόσο, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Όντεγκααρντ διαμόρφωσε το 5-0 και στο 86’ ο Ζορζίνιο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, «έγραψε» το τελικό 6-0, σε μία ονειρική βραδιά για την Άρσεναλ.

Επική ανατροπή PSV στη Σεβίλλη

Στο άλλο ματς του Β' ομίλου, αυτοκαταστροφική αποδείχθηκε η Σεβίλλη, η οποία προηγήθηκε εντός έδρας 2-0 της Αϊντχόφεν, ωστόσο, κατάφερε να ηττηθεί 3-2 και να μείνει στον πάτο. Στο 24’ ο Σέρχιο Ράμος άνοιξε το σκορ για τους Ανδαλουσιάνους και στο 39’ ο Σο σκόραρε για τους γηπεδούχους, αλλά ακυρώθηκε ως φάουλ. Στο 41’ ο Εν Νεσιρί είχε δοκάρι, αλλά στο 47’ σημάδεψε σωστά για το 2-0 της Σεβίλλης.

Ωστόσο, στο 66’ τα αριθμητικά δεδομένα άλλαξαν άρδην, καθώς ο Οκάμπος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα σε λίγα λεπτά και αυτό έδωσε ελπίδες στους Ολλανδούς. Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα, ο Σαϊμπαρί μείωσε 2-1. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και ισοφάρισαν στο 81’ με το αυτογκόλ του Γκούντελι και έκαναν την απίθανη ανατροπή στις καθυστερήσεις με τον Πέπι.

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία του Β’ ομίλου

ΑΓΩΝΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Άρσεναλ - Λανς

6-0

Σεβίλλη - PSV Αϊντχόφεν

2-3

ΘΕΣΗ

ΟΜΑΔΑ

ΒΑΘΜΟΙ

1

Άρσεναλ

12*

2

PSV Αϊντχόφεν

8*

3

Λανς

5

4

Σεβίλλη

2

Κοντά στον αποκλεισμό η Γιουνάιτεντ

Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ έφτασε πολύ κοντά στη δεύτερη νίκη της στον Α’ όμιλο, καθώς προηγήθηκε 2-0 και 3-1 της Γαλατάσαραϊ, ωστόσο, η «Τσιμ Μπομ» έδειξε χαρακτήρα και επέστρεψε στην αναμέτρηση, με αποτέλεσμα να πάρει την ισοπαλία (3-3) και να μείνει στο… κόλπο της πρόκρισης, έχοντας παράλληλα και προβάδισμα απέναντι στους «κόκκινους διαβόλους».

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την αγγλική ομάδα, μια και στο 11’ ο Γκαρνάτσο με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 18’ ο Μπρούνο Φερνάντες έστειλε τη μπάλα στο «παραθυράκι» της τουρκικής εστίας. Ο Ζίγεχ κατάφερε να βάλει και πάλι στο ματς τους Τούρκους στο 29’ με απ’ ευθείας φάουλ. Η Γιουνάιτεντ κατάφερε να βρει… απάντηση στο 55’ με τον ΜακΤόμινεϊ, που έδωσε και πάλι «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Όμως, ούτε αυτό ήταν αρκετό για τους «κόκκινους διαβόλους», μια και στο 62’ ο Ζίγεχ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και πάλι από φάουλ μείωσε 3-2 και στο 71’ ο Ακτούρκογλου έφερε το ματς στα ίσια (3-3), το οποίο διατηρήθηκε μέχρι τέλους, αφού στο 85’ ο Φερνάντες σημάδεψε το δοκάρι.

Μάλιστα, η Γαλατάσαραϊ θα παλέψει για τη δεύτερη θέση του ομίλου και συνάμα για το δεύτερο «εισιτήριο» για τους «16» με την Κοπεγχάγη, η οποία πήρε «λευκή» ισοπαλία (0-0) από την Μπάγερν στο Μόναχο. Οι Δανοί έφτασαν τους 5 πόντους, όσους και οι Τούρκοι, με τις δύο ομάδες να αναμετρώνται στην τελευταία αγωνιστική στην Σκανδιναβία. Ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης έχει η Γιουνάιτεντ, καθώς θέλει μόνο νίκη απέναντι στους «Βαυαρούς» και παράλληλα, ο «τελικός» στην Κοπεγχάγη να ολοκληρωθεί χωρίς νικητή.

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία του Α’ ομίλου

ΑΓΩΝΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Μπάγερν Μονάχου - Κοπεγχάγη

0-0

Γαλατάσαραϊ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

3-3

ΘΕΣΗ

ΟΜΑΔΑ

ΒΑΘΜΟΙ

1

Μπάγερν Μονάχου

13*

2

Κοπεγχάγη

5

3

Γαλατάσαραϊ

5

4

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

4

Απόλυτη με τεσσάρα στο ντέρμπι η Ρέαλ Μαδρίτης

Απόλυτο «αφεντικό» στον Γ’ όμιλο η Ρεάλ Μαδρίτης. Η «Βασίλισσα» μπορεί να είχε ήδη προκριθεί στη φάση των «16» του Champions League, ωστόσο, απέδειξε το μέταλλό της για μία ακόμα φορά. Παρά το γεγονός πως αγωνίστηκε με πολλές απουσίες και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 10’ με το τέρμα του Σιμεόνε. Όμως, στο επόμενο λεπτό, ο Ροντρίγκο ισοφάρισε και στο 22’ ο Μπέλιγχαμ έκανε την ανατροπή (2-1).

Οι «παρτινοπέι» αντέδρασαν στην έναρξη του δεύτερου μέρους, έφεραν τον αγώνα στα ίσια (2-2) με τον Ανγκισά στο 47’ όμως, στο 84’ ο Νικόλας Παζ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στη «Βασίλισσα» και στις καθυστερήσεις ο Χοσέλου διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

Πάντως, η Νάπολι δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παρουσία της στην επόμενη φάση, μετά την ισοπαλία 1-1 της Μπράγκα με την Ουνιόν Βερολίνου. Στο 30’ ο Νιακατέ αποβλήθηκε για τους γηπεδούχους και στο 42’ ο Γκόσενς άνοιξε το σκορ για τους Γερμανούς. Ωστόσο, στο 51’ ο Ντζαλό διατήρησε τις ελπίδες των Πορτογάλων, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία του Γ’ ομίλου

ΑΓΩΝΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Ρεάλ Μαδρίτης - Νάπολι

4-2

Μπράγκα - Ουνιόν Βερολίνου

0-0

ΘΕΣΗ

ΟΜΑΔΑ

ΒΑΘΜΟΙ

1

Ρεάλ Μαδρίτης

15

2

Νάπολι

7

3

Μπράγκα

4

4

Ουνιόν Βερολίνου

2

Ματσάρα στη Λισαβόνα και επική επιστροφή της Ίντερ

Τέλος, για τον 4ο όμιλο, η Ίντερ πήρε την ισοπαλία 3-3 από την Μπενφίκα στη Λισαβόνα, έπειτα από τρομερή επιστροφή. Οι Πορτογάλοι πήραν προβάδισμα 3-0 στο πρώτο ημίχρονο με τον Ζοάο Μάριο να κάνει χατ-τρικ (5’, 13’, 34’). Ωστόσο, στο 51’ ο Αρναούτοβιτς μείωσε 3-1, στο 58’ ο Φρατέσι έδωσε ελπίδες στους Ιταλούς (3-2) και στο 72’ ο Αλέξις Σάντσες με εύστοχο πέναλτι «έγραψε» το τελικό 3-3.

Στην Ισπανία, για την άλλη αναμέτρηση του γκρουπ, η Ρεάλ Σοσιεδάδ έμεινε στο 0-0 με την Σάλτσμπουργκ. Οι Αυστριακοί διατήρησαν το προβάδισμα για την 3η θέση μια και έχουν 4 βαθμούς και την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τους «Αετούς» της Πορτογαλίας που έχουν μόλις 1 βαθμό.

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία του Δ’ ομίλου

ΑΓΩΝΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Ρεάλ Σοσιεδάδ - Σάλτσμπουργκ

0-0

Μπενφίκα - Ίντερ

0-0

ΘΕΣΗ

ΟΜΑΔΑ

ΒΑΘΜΟΙ

1

Ρεάλ Σοσιεδάδ

11

2

Ίντερ

11

3

Σάλτσμπουργκ

4

4

Μπενφίκα

1

Σχετικές ειδήσεις