ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ομαδική αγωγή για παραπλάνηση από επενδυτές - Διεκδικούν μυθικό ποσό από τον CR7

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ομαδική αγωγή για παραπλάνηση από επενδυτές - Διεκδικούν μυθικό ποσό από τον CR7
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σε μπλεξίματα μπήκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο λόγω της προώθησης εταιρείας κρυπτονομισμάτων και κινδυνεύει να πληρώσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Νέους νομικούς μπελάδες αντιμετωπίζει ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ δέχθηκε ομαδική αγωγή και μήνυση από επενδυτές από όλο τον κόσμο, λόγω της προώθησης που έκανε το προηγούμενο διάστημα στην εταιρείας Binance, που αποτελεί το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων και ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο.

Η Binance πριν από μία εβδομάδα κρίθηκε ένοχη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για παραβάσεις της νομοθεσίας για την νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Η απόφαση ήρθε μετά από πολύμηνες έρευνες για κατηγορίες απάτης, εξαπάτησης και παραπλάνησης επενδυτών και πρακτικές νομιμοποίησης «μαύρου χρήματος» από παράνομες ή εγκληματικές δραστηριότητες από στελέχη και τη διοίκηση της.

Σύμφωνα με πολλά τηλεοπτικά δίκτυα και ειδησεογραφικά πρακτορεία οι νομικοί εκπρόσωποι των επενδυτών στρέφονται κατά του Κριστιάνο Ρονάλντο, υποστηρίζοντας ότι είχε ενεργή συμμετοχή στην εξαπάτηση τους και ζητούν συνολική αποζημίωση που ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο δολάρια!

Όπως αναφέρει η ομαδική αγωγή των επενδυτών, τον Νοέμβριο του 2022, η Binance ανακοίνωσε την πρώτη της συλλογή «CR7» με την έγκριση του Πορτογάλου σταρ, η οποία περιελάμβανε συλλεκτικά ψηφιακά μη ανταλλάξιμα περιουσιακά στοιχεία, γνωστά και ως «NFTs». Ο ίδιος συμμετείχε μάλιστα στη διαφημιστική προβολή της πανάκριβης συλλογής και την παγκόσμια προώθησή της.

Μάλιστα, είχαν δημοσιευτεί και δηλώσεις του, στο πλαίσιο της προώθησης της Binance, πως με την «προσφορά» τους σε προνομιακή τιμή θα ανταμείψει τους θαυμαστές «για όλα τα χρόνια υποστήριξης».

Όπως αναφέρεται στην αγωγή, το φθηνότερο συλλεκτικό ψηφιακό προϊόν (NFT) από τη συλλογή «CR7» είχε τιμή 77 δολάρια όταν κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2022. Ένα χρόνο αργότερο, όμως, η τιμή του φθηνότερου συλλεκτικού ψηφιακού προϊόντος είχε καταποντιστεί στο 1 δολάριο, έχοντας χάσει το 98,70 % της αξίας του!

Οι ενάγοντες στην ομαδική αγωγή αναφέρουν πως «ο Ρονάλντο οδήγησε τους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν την εταιρεία για να επενδύσουν σε "Μη Εγγεγραμμένους και Ελεγχόμενους τίτλους"».

Σχετικές ειδήσεις