ΜΠΑΣΚΕΤ

Κέντρικ Ναν: «Η καλύτερη επιλογή ο Παναθηναϊκός λόγω Αταμάν - Ήταν δύσκολο τη μέρα των Ευχαριστιών»

Κέντρικ Ναν: «Η καλύτερη επιλογή ο Παναθηναϊκός λόγω Αταμάν - Ήταν δύσκολο τη μέρα των Ευχαριστιών»
Intime

Ο Κέντρικ Ναν είναι χαρούμενος στον Παναθηναϊκό AKTOR, εξήγησε τον λόγο που τον επέλεξε, ενώ αποκάλυψε πως άνθρωπος του Μαϊάμι τον πίεζε να πάει στην Παρτιζάν.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR αντιμετωπίζει απόψε (21:45) την Παρτιζάν στο Βελιγράδι για την 11η αγωνιστική της EuroLeague.

Ο Κέντρικ Ναν έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Mozzart Sport» με αφορμή το σπουδαίο ματς και αποκάλυψε πως το καλοκαίρι η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ενδιαφέρθηκε έντονα για την απόκτησή του.

Εξήγησε ωστόσο γιατί επέλεξε τον Παναθηναϊκό AKTOR ενώ αναφέρθηκε στη μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζει μέχρι τώρα και δεν είναι άλλη από το ότι βρίσκεται μακριά από την οικογένειά του.

Αναλυτικά η ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Κέντρικ Ναν:

Για τις φήμες για ενδιαφέρον της Παρτιζάν πριν επιλέξει τον Παναθηναϊκό AKTOR: «Δεν ήταν φήμες, ήταν αλήθεια. Αρκετές φορές μέσα στο καλοκαίρι ήρθε σε επαφή μαζί μου η Παρτιζάν. Ακόμη και ένας από τους προπονητές μου στο Μαϊάμι μού έλεγε να πάω εκεί, γιατί θα ήταν εξαιρετικό περιβάλλον για μένα. Έχει έναν γνωστό στην ομάδα, δεν θυμάμαι ποιον, αλλά με καλούσε να πάω. Τότε αποφάσισα διαφορετικά και τώρα είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ».

Για τον λόγο που επέλεξε τον Παναθηναϊκό AKTOR: «Έπρεπε να εξετάσω όλες τις παραμέτρους. Έκρινα πως ο Παναθηναϊκός ήταν η καλύτερη επιλογή για μένα, κυρίως λόγω του τρόπου παιχνιδιού. Ο κόουτς Αταμάν δίνει αρκετή ελευθερία στους παίκτες. Δεν ήθελα να πάω σε μια ομάδα με παίκτες που έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με τα δικά μου. Στον Παναθηναϊκό είναι έτσι η κατάσταση που έκρινα ότι θα μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο. Ήθελα να ξεχωρίσω αμέσως».

Για τον ρόλο του: «Δεν είμαι εδώ για πολύ καιρό, μόλις έναν μήνα, αλλά έχω καταλάβει κάπως τον ρόλο μου, που είναι να είμαι επιθετικός τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Να δημιουργώ καταστάσεις που μπορούν να δημιουργήσουν καλές προϋποθέσεις για μένα και κυρίως για τους συμπαίκτες μου. Μπορώ να πω ότι μέχρι τώρα τα πράγματα πάνε όπως τα περίμενα».

Για το γιατί δεν συνέχισε στο ΝΒΑ: «Ήταν δύσκολο να αποφασίσω να φύγω από τις ΗΠΑ και να έρθω στην Ευρώπη. Όμως αντιλήφθηκα πώς έχει η κατάσταση και ήμουν ρεαλιστής. Δεν είχα συμβόλαιο στο ΝΒΑ, ήλπιζα να βρω μια ομάδα εκεί, υπήρχαν συζητήσεις αλλά δεν προέκυψε κάτι συγκεκριμένο. Πήρα θεωρώ την καλύτερη απόφαση για μένα, να κάνω ένα διάλειμμα τώρα που είμαι υγιής και ξέρω πως μπορώ να βοηθήσω. Αν περίμενα για συμβόλαιο στο ΝΒΑ με κάθε κόστος, δεν πιστεύω πως αυτό θα με βοηθούσε μακροπρόθεσμα. Έχω ανάγκη να παίζω».

Για το πώς βιώνει τη ζωή μακριά από τις ΗΠΑ: «Ήμουν πολύ τυχερός που στην καριέρα μου έπαιξα σε Λέικερς, Χιτ και Γουίζαρντς. Ίσως πρόκειται για τις τρεις καλύτερες πόλεις στις ΗΠΑ. Τώρα είμαι στην Ευρώπη και η αλλαγή είναι μεγάλη, μπορώ να πω. Δεν είναι εύκολο, κυρίως για το λόγο πως είμαι μακριά από την οικογένειά μου για πρώτη φορά. Είναι δύσκολο για μένα, αλλά θεωρώ πως είμαι ένας άνθρωπος που είναι έτοιμος να ξεπεράσει αυτή την κατάσταση. Μου αρέσουν οι προκλήσεις και έτσι το αντιμετωπίζω. Στη μέρα των Ευχαριστιών ήταν σκληρό για μένα να μην έχω μαζί μου τους πιο κοντινούς μου ανθρώπους, αλλά νιώθω την υποστήριξή τους. Είμαι έτοιμος γι’ αυτό, είμαι συγκεντρωμένος στους στόχους μου, θέλω να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό και είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος του».

Για τις διαφορές στο μπάσκετ μεταξύ Ευρώπης και ΝΒΑ: «Είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με το ΝΒΑ. Το μπάσκετ που παίζεται είναι υψηλού επιπέδου, ο ανταγωνισμός είναι σκληρός κάθε εβδομάδα. Είναι κάτι που το διαπιστώνεις αμέσως. Υπάρχουν πολλοί ποιοτικοί παίκτες και δυνατές ομάδες. Πρέπει να παραδεχτώ ότι ακόμη προσπαθώ να το συνηθίσω, αλλά αποδέχτηκα την πρόκληση και το απολαμβάνω. Δεν ήξερα πώς ήταν το μπάσκετ στην Ευρώπη πριν έρθω. Με εξέπληξε κάπως το πόσο ανταγωνιστική είναι η Euroleague. Το στυλ είναι λίγο διαφορετικό από ό,τι έχω συνηθίσει. Αντιλήφθηκα πως κάποια πλεονεκτήματα που μπορείς να έχεις στο ΝΒΑ, δεν υπάρχουν στην Ευρώπη. Το τρίποντο είναι πιο κοντά, συνεπώς το γήπεδο μικραίνει και οι άμυνες είναι πιο εύκολο να οργανωθούν και υπάρχει πάντα ένας αμυνόμενος κοντά σου. Θα νόμιζε κανείς πως θα ήταν εύκολο να βάζεις τρίποντα στην Ευρώπη, αλλά συμβαίνει το αντίθετο. Δεν υπάρχουν αποστάσεις όπως στο ΝΒΑ, η μπάλα πρέπει να κινείται συνεχώς».

Για τον ερχομό στην Ευρώπη μεγάλων ονομάτων του NBA: «Είναι μεγάλη υπόθεση για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Όταν έρχονται τέτοια ονόματα, φαίνεται η ποιότητα. Πολλοί στις ΗΠΑ δεν ξέρουν τι ποιότητα υπάρχει στην Ευρώπη. Όλο και περισσότεροι όμως το βλέπουν και δεν φοβούνται να έρθουν στην Ευρώπη για να ζήσουν κάτι νέο. Μαθαίνεις νέες κουλτούρες, πηγαίνεις συνεχώς σε άλλες χώρες και παίζεις υψηλού επιπέδου μπάσκετ. Για μένα είναι πραγματικά πολύ ωραίο».

Για τον Νίκολα Γιόκιτς: «Τι παίκτης! Δεν ξέρω πώς να το πω… Είναι μοναδικός, δεν πιστεύω πως θα δούμε κάτι τέτοιο για άλλα 20-30 χρόνια. Έδειξε σε όλους την αξία του, ειδικά όταν οδήγησε τους Νάγκετς στο πρωτάθλημα».