ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Συγκλονίζει ο Φούντας: «Δέχθηκα μπούλινγκ στις ΗΠΑ - Έκλαιγα κάθε μέρα, ήθελα να σταματήσω»

Συγκλονίζει ο Φούντας: «Δέχθηκα μπούλινγκ στις ΗΠΑ - Έκλαιγα κάθε μέρα, ήθελα να σταματήσω»

Ο Ταξιάρχης Φούντας μίλησε για πρώτη φορά για την πίεση που δέχθηκε στις ΗΠΑ, όταν κατηγορήθηκε για ρατσιστική συμπεριφορά, θέλοντας να βάλει τέλος στην καριέρα του.

Ο Ταξιάρχης Φούντας τέσσερις μήνες μετά την αποχώρηση του από τις ΗΠΑ και την DC Γιουνάιτεντ μίλησε για όσα έγιναν πριν αποχωρήσει και τις καταστάσεις που τον έφεραν μια ανάσα από το να βάλει τέλος στην καριέρα του!

Ο διεθνής Έλληνας επιθετικός αποκάλυψε -μέσα σε έντονη συναισθηματική φόρτιση- πως έκλαιγε καθημερινά από το μπούλινγκ που δέχθηκε μετά τις κατηγορίες για ρατσιστική επίθεση, την οποία αρνήθηκε κατηγορηματικά (πέρασε και από ανιχνευτή ψεύδους) και τον έφερε στο σημείο να θέλει να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο.

«Σκέφτηκα ακόμη και να σταματήσω το ποδόσφαιρο μετά το μπούλινγκ που δέχθηκα στην Αμερική. Αυτό συνέβη διότι δύο παίκτες είπαν πως είμαι "ρατσιστής". Κάθε φορά που επέστρεφα σπίτι έλεγα στη σύζυγο μου και συγχωρέστε με για την έκφραση, αλλά δεν ήθελα να παίζω αυτό το γ....ο ποδόσφαιρο.

Έκλαιγα κάθε μέρα γιατί δεν είπα αυτά τα πράγματα. Τους σέβομαι όλους, από τον νεότερο μέχρι τον μεγαλύτερο. Όταν συνέβη αυτό, άρχισα να βλέπω τα πάντα διαφορετικά. Πολλές φορές έρχονται άνθρωποι και σου λένε πως θα σε βοηθήσουν, αλλά σε μαχαιρώνουν πισώπλατα. Δεν θέλω τέτοιους ανθρώπους στη ζωή μου και στην οικογένεια μου. Για μένα και την οικογένεια μου, η Αμερική ήταν ένα μεγάλο λάθος για την καριέρα μου».

Ο Φούντας παράλληλα εξήγησε γιατί επέλεξε την Τραμπζονσπόρ για τη συνέχεια της καριέρας του.

«Δεν έχω κατακτήσει ποτέ πρωτάθλημα. Είναι κάτι που θέλω να βιώσω. Να κατακτήσω ένα τρόπαιο. Προτού έρθω, γνώριζα πως η Τραμπζονσπόρ είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα και ήθελα να ζήσω αυτό το συναίσθημα, να απολαύσω την χαρά μια τέτοιας διάκρισης. Ελπίζω να το καταφέρω στην Τραμπζονσπόρ».